Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,82fat, 3,6% siden igår samme tid og opp 2,2% siden Oslo Børs stengte. En generell reversering i markedet dro med seg oljen oppover.

Etter et minikrakk på åpning roet markedene seg utrolig og endte i pluss i går. Det var nok mange som ble tatt på senga da Trump vant, og det var nok mange som ble tatt på senga da markedene kom så fort tilbake. OBX endte opp 0,43%, EUSTOXX50 opp 1,09%, DAX opp 1,56%, SP500 opp 1,11%, Dow Jones opp 1,40%.

PRS: Selskapet har inngått en intensjonsavtale om kjøp av to rigger +25% av Dan Swift for USD 70m. Oppgjøret gjennomføres ved utstedelse av 585,8m Prosafe-aksjer til kurs NOK 0,30 og en nullkupong konvertibel obligasjon på NOK 403,4m. Obligasjonen er konvertibel til 1344m aksjer til NOK 0,30. Dette betyr at selskapet kan ende opp med å utstede ca.2mrd nye aksjer.

DNO: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetning kom på $48,8m mot ventet $48m. EBITDA kom inn på $26,9m mot ventet $21m. Nettoresultatet endte på $-5m mot ventet $-7m. Alt i alt, tall som er bedre enn ventet. Selskapet hadde en netback/fat på $4. Selskapet økte kontantbeholdningen fra $249,1m til $266,3, altså ca $17m i fri kontantstrøm. Positivt for et selskap som tidligere har slitt med cashbeholdningen sin. DNO melder også at budet til Gulf Keystone har utgått og ikke alle vilkårene rundt restrukturering ikke er møtt. De sier at de er villig til å komme med et kontanttilbud, men med en betydningsfull rabatt til forrige bud på $300m kontanter og aksjer. DNO vil senke sin CAPEX senkes fra $100m til $70m, da dette blir finansiert med kontanter fra driften. Alt i alt positive tall. Fortsatt usikkert område gitt krigen i området rundt. Det at budet er trukket og man tilbyr et evt bud til lavere kurs vil nok minske sannsynligheten for at GKP blir kjøpt opp. Det har vært snakk på kammerset om at GKP post-restrukturering kan stå på egne bein er bedre enn å være med DNO.

OPERA: Selskapet leverte tall. Det som er interessant i rapporten er delen som omhandler hva de ønsker å gjøre med pengene fra salget av deler av bedriften. De ønsker å bruke $185m til å tilbakebetale gjeld, ca $275m i utbytte (NOK 15/aksje) og tilbakekjø av opptil 10% av aksjene. Utbytte ventes å komme i desember.

VALUTA: Markedet var tydelig fornøyd med Trumps tale og reverserte til nivåer fra før valget. USD tok et byks og handler 109,40 med USD Index på 98,40. Fokus tilbake på underliggende og kan synes som om markedet i korte bilde avlyser frykt. Safe haven kryss GULL og YEN faller tilbake, GULL 1.287 mot USD og USDYEN 105,30. CHF mer uendret og handler 1,0760 mot EUR. I Østen fikk vi en sterk dag. AUD og NZD begge høyere med råvarepriser og positiv børsdag, NZD holdt renten uendret på 1,75 prosent på dagens rentemøte, som forventet. AUDUSD på 0,7690. Yuan faller tilbake på frykt for mulig handelsbegrensninger for Kina mot det amerikanske markedet. Så vel SEK som NOK tilbake på nivåene før valget, men SEK styrkes noe mer enn NOK, SEKNOK 0,9170 og EURSEK 9,90. I Norge er fokus på olje og enn blomstrende uro rundt budsjettforhandlinger og et eventuelt brudd i samarbeid på borgerlig side. Vi får også inn KPI tall i dag KL 10 og en viss spenning kan rettes mot utviklingen i inflasjonen som igjen er hovedverktøy i rentesettingen i kongeriket. EURNOK 9,0750 med USD 8,30 og GBPNOK 10,32.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg