Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $44,76fat, ned 2,08% siden fredag samme tid og opp 0,88% siden Oslo Børs stengte. Vi fikk Baker Hughes riggtelling fredag som viste et fall på en rigg, fra 569 rigger i drift. Antall oljerigger derimot økte med to, til 452 rigger. Vi har nå hatt økning i antall oljerigger i de siste 21 av 24 ukene. Vi ser nå effekten av oljeriggene som ble planlagt satt opp i drift da oljeprisen her i våres kom over $50. Markedet venter fortsatt på balanse i oljemarkedet i 2017, men vi er da avhengige av at OPEC kommer til enighet og kan lansere en løsning på møtet 30. november. Kommer meldinger nå i morgentimene at OPEC flytter et møte med non-OPEC land til 28. november fra tidligere 26. november.

Vi fikk inn makrotall fra Asia i morgentimene og den kvartalsvise BNP veksten i Japan slo forventningene. De kan vise til en annualisert BNP vekst på 2,2% mot ventet 0,9%.

ALUMINIUM: Kina produserte 2,73m tonn primæraluminium. Dette tilsvarer en oppgang på 1,1 prosent på årsbasis. Markedet venter fortsatt tilbudsunderskudd i slutten av året og at underskuddet øker utover i 2017. Vi tok ut NHY i forrige uke, da aksjen var ved vårt kursmål. Vi ser fortsatt aksjen som attraktiv å kjøpe tilbake ved kursfall.

VALUTA: Amerikanske renter stiger og tar med seg USD som stiger til 7-måneder høy mot Euro og åpner uka 1.0790 med USD Index på 99.50. Støvet lagt seg etter valg duell i USA og fokus tilbake på det underliggende. Råvarepriser holder stand, men GULL og andre safe haven faller tilbake. GULL handler 1,225 USDo ned 100 USD siden valget. YEN faller tilbake og får hjelp av stigende Nikkei (opp 1,7 prosent) og god makro, USDYEN 107.60. Resten av Østen har et mer bandet bilde hvor Kina tall viser at motoren er i godt driv. USD Yuan på 6,84 mens AUD og NZD faller noe tilbake etter gårsdagens jordskjelv. Norske sideveis i 9,10-9,1250 range fredag og hovedfokus på oljeprisen. Vi åpner 9,1090 med USDNOK 8,4350 og GBPNOK 10,59. Vi får viktige makro tall her hjemme i morgen tidlig som slippes KL 08, BNP og Handelsbalansen. Dagens fokus blir mot oljeprisen.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.