Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $45,05fat, opp 0,65% siden igår samme tid og opp 2% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen litt opp på meldinger om at OPEC medlemmer ønsker å bli enige i forkant av møte i slutten av måneden. Det er fortsatt store uenigheter internt, og som vi har snakket om tidligere. Skal vi se balanse i oljemarkedet fra 2017 og utover, må vi se handling fra OPEC. I USA ser det ut som Donald Trump kan ønske å innsette Harold Hamm til energiminister. Hamm er CEO i Continental Resources og er pro-fracking. Det er tydelig at med Trump som president vil det bli mer positivitet rundt oljeutvinningen i USA.

SHIPPING: Baltic Dry indeksen fortsetter oppturen. I november måned har indeksen steget 24,7% og de siste par dagene har indeksen steget 9,54%. Det meldes også om dagrater over $16k noe som er bedre enn break even for en del redere. Vi har et positivt sentiment i sektoren nå. Her ser vi Golden Ocean sammenlignet med Baltic Dry indeksen.

VALUTA: Stigende renter, gode mikro og makro tall samt forventninger til ny President og hans stab trekker alle USD sterkere, 1.0750 mot EUR og USD Index 100,00. I Tyskland kom BNP tallene noe under forventingene, EUR forsetter å være under press og flere viktige valg på agendaen neste måned vil kunne synliggjøre økt misnøye også i Europa, BNP tall fra EU samt ZEW Index fra Tyskland kommer begge KL11 i dag. Metaller faller tilbake, Aluminium 1,722 USDt ned 1,8 prosent siden i går og følges av Nikkel, bly og Palladium. Gull og Sølv handler noe høyere enn gårsdagen men fortsatt langt under nivået før valget i USA. En heller rolig dag i Østen uten store utslag, USDYEN 108,25 med AUDUSD 0,7550 og NZDUSD 0,7110. Yuan forsetter å falle og usikkerhet om

hvordan utvikling mot USA vil bli styrer, 6,8585 mot USD. I Norge kom handelsbalansen og BNP inn KL 0800 og var en smule lavere enn forventinger. BNP i tredje kvartal fastlands Norge på +0,2 mot forventet +0,3, mens handelsoverskuddet kom inn 10,4mrd i Oktober. Små utslag i krona hvor hovedfokus er olje og renter. EURNOK handler 9,0900 med USDNOK 8,4375 med GBPNOK 10,54.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


<