Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $46,36fat, ned 1,3% siden igår samme tid og opp 0,56% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste en lagervekst på mer enn hva API målte dagen før. De viste en oljelagervekst på 5,3mfat. Oljeprisen falt ca 50 cent før den russiske energiministeren tok grep og kom med en uttalelse fire minutter senere der han sa han er positiv til møtet i Doha og venter en avtale med OPEC. Olje reverserte og gikk opp ca 1 dollar. Utover natten har oljen falt tilbake til nivåene den var da lagertallene kom ut.

DNB: Jeffries oppgraderer aksjen til kjøp fra underperform og øker kursmålet fra NOK 91 til NOK 142. Snittkursmålet for aksjen ligger nå på NOK 123,81 mot en måned siden da snittkursmålet lå på NOK 111,65. DNB hadde kapitalmarkedsdag der det ikke kom ut så veldig mye nytt. De opprettholder sitt mål om en ROE på 12%. De ser en ren kjernekapitaldekning på 15,7%, en utbyttegrad for 2016 på mellom 30-50% og en utbyttegrad på 50% for 2017. De opprettholder fortsatt estimerte nedskrivinger på inntil NOK 18mrd over perioden. Så i det store og det hele er de overordnete målene de samme. Aksjen hadde en svak utvikling på en børs som falt og mange peker på mangel av store nyheter for dette.

NRC: NRC Group har utført en emisjon. De har hentet inn NOK 210m i friske penger ved å utstede 3m nye aksjer eller 8,5% av tidligere antall aksjer. Kursen var da på NKO 70/aksje.

VALUTA: FEDs Yellen forklarer seg for Kongressen og Joint Eco. Committee i dag Kl 10:00 NYC tid og markedet forventer bekreftelser på at det kommer en rentehike i Desember. Industritall viser lavere vekst enn ventet men det totale økonomiske bildet er positivt.

USD fortsetter å presse mot sterke siden og handlet mye av onsdag kveld under 107 mot Eur. Vi åpner 106,90 med USD Index på 100,45. 1.05-1.06. nivået blir siste store før vi beveger oss mot paritet.

I Mexico forventes det en renteoppgang på dagens møte etter kraftig fall for Peso etter valget i USA, vi handler 20,2150 USDMXN. Den sterke USD presser råvarepriser lavere og vi har igjen Aluminium under 1.700USDt. Østen har vi hatt positiv børsdag noe som sender YEN lavere og vi åpner i Europa på 109.35 mot USD. Kiwi tar begge tilbake noe av siste dagers fall, AUSUD 0,7475 og NZDUSD 0.7090. Det er mindre utslag for Yuan, 6.87 mot USD. I kongeriket er budsjett snart opp til godkjenning i Stortinget så en enighet bør være på trappene. Krona følger oljeprisen i det korte bildet og styrket seg onsdag men har falt noe tilbake på morgenkvisten. EURNOK 9,0700 med USDNOK 8,4830 og GBPNOK 10,5350. SEKNOK 0,9230.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.