Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,47/fat, opp 2,84% siden fredag samme tid og opp 2,73% siden Oslo Børs stengte. Markedet handler oljeprisen oppover etter mer tro på en OPEC løsning. Putin er ute og sier at en frysavtale er høyst sannsynlig å få i stand. Han er også ute og sier at Russland er klare til å fryse sin produksjon. Som han sier selv «Vi kommer til å gjøre alt det våre partnere fra OPEC forventer. Å fryse oljeproduksjonen er ikke noe problem for oss». Vi ser at oljen holder seg rundt støttenivå, og 30. november kommer til å bli en viktig dag for oljemarkedet. Vi ser fortsatt at antall rigger i USA øker og øker. Riggtellingen på fredag viste en vekst på 19 oljerigger i USA.

Vi ser også at kobber trekker oppover og handler på en 16-måneder høy. Kinesiske investorer som kjøper kobber mener at iinfrastrukturinvesteringer og offentlige reformer vil gi støtte til metallet ut året og utover i 2017.

I England går statsminister May ut og sier at vurderer å kutte selskapsskatten til den laveste blant de 20 største økonomiene, til under 15% melder Daily Telegraph.

YARA: HSBC kutter kursmålet på Yara til NOK 210/aksje fra tidligere NOK 220/aksje. Snittkursmålet ligger nå på NKO 285,71/aksje.

DNB: HSBC hever kursmålet på DNB til NOK 133/aksje fra tidligere NKO 121/aksje. Snittkursmålet ligger nå på NOK 125,35/aksje

GSF: Grieg Seafood går eks utbytte i dag med NOK 1/aksje.

VALUTA: Det har vært lite med nyheter over helgen og utslagene i valuta har vært små. EURUSD handler 1,0605 med USD Index 101,30. CHF på sterke siden på bekymringer for Europas økonomi og oppkommende valg. EURCHF 1.0710 med USDCHF 1.01. I Østen en blandet start på uka, Japan slipper lavere enn forventede makro tall, men Nikkei legger på seg 0,8 prosent og YEN faller tilbake. USDYEN 111,10 med EURYEN 117,90. Kina uttaler fra sentralt hold at de ser meget positivt på vekst i handle i tiden som kommer. Yuan noe svakere. Metaller reprises, Aluminium på 1.710 USdb og Gull på 1.215 USDo. I Norge er det oljeprisen som er hovedfokus. Budsjett 2017 for kongeriket ikke i boks og en mulig regjeringskrise kan ligge i kortene. EURNOK 9.0975 med USDNOK 8.5725 og SEKNOK 0,9275. Vi tar med tilslutt at Draghi snakker for Europaparlamentet.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.