Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $49,47/fat, opp 4,21% siden igår samme tid og opp 1,73% siden Oslo Børs stengte. OPEC kilder uttaler at OPEC viser positiv progresjon i dette to-dagers møte rundt oljeavtalen som skal begrense produksjonen.

GSF: Selskapene Kvasshøgdi AS og Grieg Shipping II har solgt 1 824 565 aksjer til sammen i Grieg Seafood. Disse to selskapene her heleid av Grieg familien. Aksjene ble solgt til NOK 79/aksje.

SDRL: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Topplinjen kom inn på $743m mot ventet $727,38m. EBITDA kom inn på $441m mot ventet $383.36m. Bunnlinja endte på $-656m mot ventet $115,28m. Bunnlinja er sterkt negativt drevet av nedskrivinger. De tar nedskrivinger på $882m hovedsaklig relatert til Seadrill Partners. Operasjonell drift er bra, men nedskrivinger slår negativt. De fortsetter å forhandle med banker om en løsning som nå ser ut til å må blir ferdig i april 2017.

GOGL: Selskapet leverte tall i dag. Topplinjen kom inn på $71m mot ventet $42m. EBIT kom inn på $-16,4m mot ventet $-19,5m. Bunnlinjen endte på $-26,73 mot ventet $-29,7m. Overall bedre tall enn ventet av markedet. Selskapet uttaler selv at de merker en positivitet i markedet med høyere rater drevet av høyere råvarepriser og større volumer shippet.

VALUTA: Usd faller noe tilbake fra siste dager topp, men opprettholder nivået. EURUSD handler 1.0620 i smal range. Fokus på renter, ny president og hans retorikk. USD Index 101.05. Verdens børser i godt driv og en god porsjon positivitet er å spore og frykt og usikkerhet dabber av og flow ut av safe haven og inn i markedene. Draghi ser positivitet i Eurosonen, men tydeliggjør at det er tiltak fra sentralbanken som underbygger utviklingen. Jordskjelv utenfor Japan påvirker ikke og Nikkei legger på seg 0,5 prosent, YEN sideveis rundt 111 nivået. Metaller med ny god dag og så si alle legger på seg tiltross for høy USD. Aluminium 1.735 USDt med Zink 2.626 USDt. AUD stiger noe etter flere dager i fall, 0,7380 mot USD mens NZD fortsatt under press 0,7060 mor USD. Yuan sideveis. Krona sideveis tiltross for byks i oljeprisen så fokus ledes mot innspurten i budsjettforhandlinger. Enighet vil sende fokus tilbake til olje og renter. EURNOK 9,0685 med USDNOK 8,5430 og SEKNOK 0,9260

Chart viser EURNOK samt oljeprisen tilbake 2012

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.