Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $48,38/fat, ned 1,27% siden igår samme tid og ned 1,41% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen litt ned på en fortsatt sterk dollar og på tradere som holder litt tilbake etter en oppgang på over 10% på så vidt over en uke. Vi har også en tynt marked da USA spiser seg mette på kalkun og skal handle billigvarer.

HAVI: Selskapet som ikke fikk støtte for et mulig restruktureringsprogram for et par dager siden, fikk beskjed fra en del banker om at om de ikke kommer med en plan innen mandag kl 15, vil bankene definere lånene som mislighold. Havila sier selv at om ikke obligasjonseierne blir enige i en restruktureringsplan, er eneste utvei konkurs. De som kjøper aksjen nå må tenke på den som en opsjon.

FAR: Selskapet har kommet med et restruktureringsforslag der så å si all gjeld blir konvertert til egenkapital. Siem garanterer for emisjonen, og vil tegne seg slik at deres aksjepost etter restrukturering vil være på 50,1%. Aksjen endte ned 38% i går.

VALUTA: Den store takkedagen i USA la et teppe over de fleste valutakryss i gårsdagen US handel. I natt og på morgenkvisten har USD falt noe tilbake med fortsatt på sterke siden av siste tids range 1.0570 mot EURO og en USD Index på 101,65. USDNOK handler 8,6000. GULL mot softe siden og vi handler ned 1,180 USDb og synliggjør at siste tids flow ut av safe haven er intakt. I Østen slutter de fleste børser med stigende kurser. Nikkei opp 0,3 og YEN presses svakere. 113,40 USDYEN med EURYEN tester 120,00. AUD stiger noe med råvarepriser, 0,7450 mot USD. Kroner handler sideveis, EURNOK 9,0810 med SEKNOK 0,9290 og GBPNOK 10,70. Norges banks forventningsundersøkelse ser høyere rente, en krone positiv nyhet. Olje og budsjett uten store nyheter. OPEC og enighet om oljeproduksjon vil sammen med renter gi NOK ett løft. Budsjett ikke i boks, men konsensus er at regjering forsetter og en form for enighet finnes.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.