Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,20/fat, ned 2,32% siden fredag samme tid og ned 1,91% siden Oslo Børs stengte. Oljeministeren i Saudi Arabia er ut og sier at oljemarkedet vil balansere seg selv i 2017 uten et OPEC kutt. Han sier også at det er forsvarlig om OPEC avtaler frys vs kutt på møtet onsdag. Det var et møte internt i OPEC som skulle bli avholdt i dag, men det ble avlyst da Saudi takket nei til å møte. Falih sa søndag at ingen enighet var nådd internt i OPEC. En svekkelse i dollaren trekker oljeprisen litt oppover på morgenkvisten.

Futurene i Europa indikerer en åpning på nedsiden på rundt 0,25%.

BWO: BW Offshore leverte kvartalstall i dag. Topplinjen kom inn på $159,6m mot ventet $173,83m. EBITDA kom på $76,9m mot ventet $80m. EBIT på $19,2m mot ventet $23,6m. Så over hele linja her ser vi svakere enn hva markedet ventet i forkant. Selskapet fikk beskjed om at opsjonen for forlengelse av avtale med Statoil på Peregrinofeltet ikke blir utøvet og de betyr at avtalen opphører Juni 2017. De uttaler selv at kort-medium perspektivet fortsatt er dårlig, men de opprettholder et positivt langsiktig outlook. Alt i alt en svakere rapport som med en negativ børsåpning vil dra aksjen på nedsiden i dag.

GJF: UBS hever kursmålet til NOK 120 fra NOK 110, de har en salgsanbefaling på aksjen.

VALUTA: Vi får en liten reprising av USD over helgen, lite med nyheter, men ikke uvanlig med korreksjoner på trender. EURUSD 1,0640 med USD Index 101,05. De fleste kryss mot USD har styrket seg uten store nyheter. USDCHF 1.0105 med GBPUSD 1,2500 og spesielt AUDUSD, 0,7480. I Europa er mye av fokus mot oppkommende valg og usikkerhet rundt resultatene. Stort sett en positiv børsdag i Østen, men NIkkei tar av 0,13 prosent. YEN styrkes med USD og børs, 112,05 på morgenkvisten. Norske detaljhandel kom inn høyere enn estimatene (+0,9 prosent) og overrasker. EURNOK 9,08 med USDNOK 8,5310. Oljepris fortsatt hovedfokus for Krona, men en viss usikkerhet rundt budsjett og et eventuelt brudd på borgerlig side.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.