Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,85/fat, ned 2,32% siden igår samme tid og ned 1,03% siden Oslo Børs stengte. OPEC endte et møte mandag uten av avtale i boks uttaler kilder til Reuters. Hva som kommer på onsdag får verden fortsatt bare vente på. For å øke mulig volatilitet melder API om de uoffsielle oljelagertallene i kveld. Ser vi på CFTC tallene, kan vi se at hedge fond og money managers har økt sine netto long posisjoner i amerikansk WTI olje. Så de store pengene posisjonerer seg for en bullish olje utover.

AKERBP: Deutsche Bank oppgraderer til KJØP med kursmål NOK 160 fra NOK 140.

SAS: Selskapet har finansiert fem Aribus A320neo fly gjennom salg og leaseback. De har gjennom denne avtalen har SAS til nå finansiert syv av totalt 30 fly. De har signert en intensjonsavtale om nye 11 fly av samme type. Vi mener at de vi kommer til å se mye til fremover er oppgraderinger av flåter. Den største kostnaden ved å drive flyselskap er fuelkostnaden og dette henger tett sammen med flåtealder og hvor moderne flyene er. SAS har en snittalder på 11,3 år, Ryanair på 6,7 år, 7 år, Norwegian <4år, Airfrance 12,1 år og Lufthansa 11,3 år. Så for at de «eldre» flyselskapene skal kunne konkurrere i dagens marked må vi se en oppgradering av flåten. Noe som vil være positivt for både Airbus og Boeing.

FRO: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Topplinjen kom inn på $157,2m mot ventet $119,38m. EBIT kom inn på $19,83m mot ventet $20,5m. Bunnlinjen endte på $5,61m mot ventet $6,9. Selskapet foreslår et utbytte for kvartalet på $0,1/aksje, her var det ventet et utbytte på $0,06/aksje, så positivt med et større utbytte. Snittratene de fikk for kvartalet var på VLCC $21 200, Suezmax $17 300 og LR2 $15 300. Alt i alt en blandet rapport med positive tegn ifht utbytte.

VALUTA: USD styrket seg igjen mandag kveld etter en liten korreksjon tidligere på dagen. Yield er hovedtema blandet med tro på videre økonomisk oppsving for USA. BNP tall i dag kan gi ny næring til den positive undertonen. EURUSD 1.0600 med USD Index 101,35. I Europa øker usikkerheten frem mot folkeavstemning i Italia og valg i Frankrike. Makrotall viser beskjeden fremgang for Eurosonen, men tar man bort effekten av stimuli kan det synes som om EU maskineriet ikke er i ønsket fart. EURGBP 0,8545 med EURYEN 118,90 og EURCHF 1,0745. Negativ børsdag i Østen, små utslag i FX verden. USDYEN 112,10 med AUDUSD 0,7475 og USDYuan 6,8925. Detaljomsetning i Sverige stiger og overraske positivt, EURSEK 9,7675 md SEKNOK 0,9290. I Norge er hovedfokus rettet mot OPEC og eventuell oljeproduksjons gulv. Regjeringen forhandler videre om budsjett og mangel på enighet råder fortsatt. I morgen kommer NB sine valuta tall for Desember KL 10,00. ( http://www.norges-bank.no/Bank-og-marked/Valutakjop-til-SPU/ ). EURNOK 9,0700 med USDNOK 8,5575 og GBPNOK 10,6150 og CHFNOK.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.