Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $47,18/fat, ned 1,4% siden igår samme tid og opp 1,35% siden Oslo Børs stengte. Futurekontrakten har forfall i dag så en del volum rundt det kan vi forvente. I dag kl 10 CET starter OPEC sitt møte i Wien. Pressekonferansen er kl 16 CET i ettermiddag. Irak sin OPEC delegat sier de vil bli enige i dag og komme frem til en avtale. Nigeria var ute i går og sa at OPEC medlemmene bare like å spille litt «hard ball» i forhandlinger. Irans oljeminister sier at det var aldri diskutert et kutt eller frys for Iransk oljeproduksjon. Så alt i alt, positive uttalelser bare timer i forkant av presskonferansen. Vi kan legge til at API oljelagertall i går viste et fall på over 7mfat.

ARCUS: Bokbyggingen er ferdig og aksjen skal prises til NOK 43 når den handler på Oslo Børs fra i morgen 1. desember. Det vil vøre 68 023 255 aksjer i selskapet, noe som betyr er prising på NOK 2,925mrd. Basert på 2015 økonomiske tall, prises selskapet til en PE på 34,66x.

VALUTA: Draghi ser at Eurosonen vil være på sitt inflasjonsmål i 2018-2019, markedet tar dette positivt i periode med mye usikkerhet rundt den politiske bildet i Europa. EURUSD handler opp 1.0635 med EURCHF 1.0775. Det er lite med nyheter fra USA, USD noe svakere, Index 101,15. Hovedfokus i USA er fortsatt renter og økende yield. Blandet børsdag i Østen. YEN faller noe tilbake, 112,70 mot USD og AUDUSD 0,7475. NOK i god mix av forventinger rundt OPEC og oljeprisen og et mulig fall for den sittende regjering. Utslagene er så langt marginale, men utfallet av dagens møte i Wien vil gi volatilitet til NOK. EURNOK 9,0680 med USDNOK 8,5320 og GBPNOK 10,6400.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg