Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,41/fat, opp 9,19% siden igår samme tid og opp 3% siden Oslo Børs stengte. OPEC ble for første gang enige siden 2008 om å kutte produksjonen. Intensjonsavtalen er at de skal kutte 1,2mfoepd. Saudi Arabia sier de skal kutte 0,5mfoepd, Irak skal kutte litt og Iran skal øke litt. Qatar er ute og sier at Russland har sagt seg villige til å kutte produksjonen med 0,3mfoepd. Non-OPEC Aserbajdsjan og Kasakhstan sier at de også kanskje vil kutte. Hvor oljeprisen skal nå avhenger mye av utførelsen av denne intensjonsavtalen. Det har tidligere vært estimert at markedet kommer i balanse i Q3’17. Det blir spennende når IEA kommer ut med sin neste månedsrapport hvordan denne avtalen eventuelt vil endre på disse estimatene. Ser man på det tekniske vil kan man, gitt et brudd over $55/fat sen en pris opp mot $70/fat.

STL: Credit Suisse, som har vært negative til Statoil, hever kursmålet på aksjen til NOK 120 fra NOK 100. Aksjen prisen til en EV/EBIT (NTM) på 6,74x og en PE (NTM) på 17,49x. Det er nok en del analytikere som nå sitter og regner på estimatene sine, så her kan vi nok vente oss en reprising utover. Snittkursmålet til Statoil er nå på NOK 144.

NHY: Selskapet har kapitalmarkedsdag i dag og i morgen. De sier de er on track med kostnadskuttene sine. De har nådd målet sitt om NOK 1,1mrd i 2016 og venter de vil nå målet om NOK 2,9mrd i kostnadskutt innen 2019. De sier at en positiv utvikling som er bedre enn ventet innenfor bauxite og alumina, veier opp for litt svakere enn ventet utvikling innenfor primærmetaller og rolled products. De melder om en CAPEX på ca NOK 4mrd mot tidligere guidet NOK 3,5-4mrd. De sier også at langsiktig etterspørselsvekst kommer til å ligge på 2-3% hvert år de neste 10 årene, med en etterspørselvekst på 5% i 2016 og 3-5% i 2017. De ser også et balansert marked i 2017. Aksjen prises til en EV/EBIT (NTM) på 12,16x mot peers på 12,79x og en PE (NTM) på 19,48x mot peers på 17,11x.

VALUTA: USD handler sideveis i overkant av 1,06 med en stabil Index på 101,35. Makrotall på linje med forventinger så hovedfokus mot renter og FEDs desember møte. Løftet i oljeprisen smittet over i metaller og de fleste har lagt på seg to-tre prosent siden i går ettermiddag. Gull faller noe tilbake, hovedfokus her er reallokering av safe have funds. I Østen har det vært en positiv børsdag og Yen faller tilbake, flow ut av safe haven og inn i ett positivt marked. USDYEN 114,00 med EURYEN 121 og AUDUSD 0,7425. NB forsetter å selge valuta for 900 mio Nok om dagen. Olje ga løfte til Krona og vi ser åpning i dag med press på sterkere krone. Renter her hjemme trekker også mot oppsiden og en viss spenning kan vær i kortene frem mot rentemøte her hjemme den 15ende og rapport fra regionalt nettverk den 6. EURNOK 9,0110 med USDNOK 8,4860 og SEKNOK 0,9210. Budsjett forhandlinger med teatralske proporsjoner hvor de involverte alle har egne skjulte agendaer.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.