Morgenkommentar


God morgen

Oljen handler på $53,67/fat, opp 2,4% siden igår samme tid og relativt uendret siden Oslo Børs stengte. Brenten var på årshøy i går på $54,50 på det høyeste mot årshøy tidligere i år på $53,71. Vi tror fortsatt på en brudd over $55, men først vil nok markedet se at aktører vil holde prisen rundt disse nivåene får man tar det neste steget og kjøper den videre opp.

Pilene peker i retning av en liten reversal dag i dag. Amerikanske 10 årige statsobligasjoner handler på 18 månederes høy og handler nå på 2,4393. Vi får US non farm payrolls som hvis fortsetter bra, vil gi en videre styrke i troen på renteheving i USA. Dette kan gi et lite press på nedsiden i aksjer i det korte bildet, men en positiv økonomi er bra for USA over lengre tid.

SUBC: Selskapet har blitt tildelt en «sizeable» kontrakt av Woodside Energy Ltd, utenfor Australia. SUBC definerer selv at en «sizeable» kontrakt er på mellom $50-$150m (NOK 420-1260m), dvs mellom NOK 1,28-3,85/aksje. Selskapet prises til PE på 22x. for de neste tolv månedene mot peers på 20,3x og en EV/EBIT (NTM) på 13,08x mot peers på 13,33x.

THIN: Think Film gjennomførte en emisjon i går der de hentet NOK 529m fordelt på 135,2m nye aksjer. Kursen var på NOK 3,91, samme som gårsdagens sluttkurs.

VALUTA: USD har mistet noe av siste tids sterke momentum og faller noe tilbake, lite med nyheter så kan være naturlig reprising av siste tids trend i forkant av dagens arbeidstall EURUSD 1.0680 med USD Index 100,85. Markedet anså det som positivt a Holland i Frankrike stiller ved valget. Politisk stabilitet vil være positivt for en prøvd Eurosone. Folkeavstemning i Italia søndag blir viktig hvor regjeringen ønsker forandringer i maktforholdet i styrkende organer for å forenkle dagens beslutningsdyktighet for de regjerende. Vi ser også en liten reprising i metaller, GULL 1.175 USDo med Aluminium 1.715USDt. I Østen slutter uka med negative bører, det er dog små utslag i de største valutakryss. USDYEN 114,00 med AUDUSD 0,7420 og USDYuan 6.8825

Krona styrket seg gjennom torsdagen og den stigende oljepriser var hovedfokus, men mange av de kronepositive faktorer på plass. Rentespread mot utlandet og spesielt Europa, olje og gode makrotall og krydret med en sterk børs trekker alt dette i samme rett. EURNOK 8,9830 med USDNOK 8,4140 og SEKNOK 0,9140. Arbeidstall her hjemme i dag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg