Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,60/fat, opp 0,96% siden igår samme tid og ned 0,26 siden Oslo Børs stengte. Saudi Arabia kutter Jan. oljeprisen til Asia til 4mnd lav. Saudi Aramco kuttet prisen på Arab Light crude med $1,2/fat og selges nå med en liten rabatt mot Oman/Dubai average. Den totale oljeproduksjonen i OPEC stiger fortsatt og ligger nå på 34,19m foepd. Det er 370k foepd mer enn ved forrige måling i oktober. OPEC ligger på 1,69m foepd over målet de har satt for 2017 produksjon.

BWLPG: Tilbudsperioden på Aurora LPG aksjene har nå gått ut og BWLPG fikk aksept på 59,92% av aksjene. De vil nå eie totalt 92,71% av selskapet.

NAS: Selskapet leverte trafikktall i dag for november måned. Yielden var på 0,34 vs 0,42 i oktober måned og 0,39 i november i fjor. RASK kom inn på 0,28 mot 0,37 i oktober og 0,33 i november i fjor. Total passasjertrafikk (RPK) økte med 31% å-å, total kapasitet (ASK) økte med 29% å-å og fyllingsgraden økten økte med 0,9pp til 84%. Skuffene lav yield og RASK. Her er det tydelige at flyene har blitt fylt opp på lavere billettpriser. Alt i alt en litt skuffende rapport etter vår smak.

SSO: Scatec melder om en kontrakt med det brasilianske selskapet Krome Energia Ltda som sikrer fire PV anlegg med total kapasitet på 150 MW. Prosjektene inneholder en avtale med brasilianske myndigheter om en PPA over 20 år som vil generere $28m i bruttoinntekter. Scatec kommer til å bygge, eie og operere anleggene. Kostnaden for å bygge ligger på $212m og er forventet å starte i 2017. Det stipuleres at anleggene skal begynne å produsere fra fjerde kvartal 2018. To andre backlogprosjekter på totalt 78MW har Scatec valgt å ikke gå videre med. Veldig positive nyheter samlet sett og viktig å se at nye kontrakter sakte, men sikkert tikker inn for selskapet.

VALUTA: Euro reverserte seg kraftig mandag etter en 21 mnd lav på morgenkvisten mot USD, EURUSD 1.0505-1.0795 intradagsrange mandag. Vi åpner tirsdagen 1.0740 med USD indeks 100,35. Fokus mot ECB møtet torsdag og signaler fra Draghi rundt Italia, banker og stimulipakker. Vi fikk en blandet dag i Østen uten store utslag. Nikkei opp og gir litt nedsidepress for YEN, 114,10 USDYEN. Yuan noe sterkere, 6,8775 mot USD. Gull handler mot den svake siden og vi sa lave 1,160 nivået mot USD mandag, åpner dagen 1,171 USDo. De fleste metaller tar av noe etter noen gode dager. I dag kommer rapport til NB fra regionalt nettverk. En stemningsrapport som er en god indikasjon på ståa i Kongeriket. Boligmarkedet er fortsatt hett og vi ser en bratt priskurve noe som igjen tilsier at renter ikke vil kunne settes lavere. Krona handlet litt mot svakere siden mandag styrt av den generelle positivitet for EURO. Vi åpner tirsdagen 9,0100 mot EUR, 8,3865 mot USD og 0,9180 mot SEK.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.