Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,95/fat, ned 1,16% siden igår samme tid og opp 0,28% siden Oslo Børs stengte. Vi fikk EIA tallene i går som viste ca samme lagerfall som med API dagen i forveien. Tallene viste et fall på 2,4mfat. Fokuset i markedet er om OPEC og non-OPEC klarer å nå målene de har satt seg. Vi har sett av produksjonstallene at produksjonen øker og øker. Ser man de siste 5 årene har OPEC sin markedsandel falt kraftig mot non-OPEC og dette kan fort bli en snakkis på bakrommet når detaljer rundt produksjonskutt skal utføres. Glencore, verdens største råvaretrader, sin sjef Ivan Glasenberg oljemarkedet neste år kommer til å bli en «katt og mus lek» mellom OPEC og shaleprodusentene i USA. Han sier at OPEC vil true med å øke produksjonen kraftig å sende oljeprisen ned mot $35 hvis shaleprodusentene øker produksjonen.

Kina presenterte handelstallene for november og viste en uforventet vekst i både import og eksport. Importen økte med 6,7% mot en del økonomers forventninger om 1,3% fall. Dette er den største utviklingen siden september 2014. Importen var sterkt drevet av en økning i kull og jernmalm. Eksporten økte med 0,1%, også her var det ventet et fall, men på 5%. Landet hadde en positiv handelsbalanse på $44,61mrd mot ventet $46,30mrd. Så litt svakere handelsbalanse, men sterke tall. Asiabørsene var opp i dag, og S&P Asia 50 var opp 1,36% i natt.

OBX: Grieg Seafood skal inn på OBX indeksen, mens Schibsted B aksjer skal ut av indeksen.

VALUTA: Fokus mot ECB i dag og deres rentemøte. Konsensus er uendret rente og en utvidelse av stimuli pakker i seks måneder. EUR noe sterkere på morgenkvisten. 1.0765 mot USD og EURCHF 1.0840, mens EURGBP handler 0,8510. USD faller noe tilbake uten store nyheter så re-allokering av long USD posisjoner som hovedfokus. Den positive børsdagen i USA smittet over til Østen. USDYEN handler 113,60, mens Aud og Kiwi begge handler opp, 0,7490 AUDUSD og 0,7200 NZDUSD. Australia leverte negative makrotall i går så råvarepriser og positive Kina tall hjelper. USDYuan uendret på 6,88. Det er lite nytt her hjemme, industri tall viser laber vekst så hovedfokus mot rentemøte til uka og oljeprisen. EURNOK 8,9875 med USDNOK 8,3515 og SEKNOK 0,9210.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg