Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54/fat, opp 1,98% siden igår samme tid og opp 0,56% siden Oslo Børs stengte. Både OPEC og non-OPEC produsenter skal møte på lørdag i Wien for å diskutere en bredere enighet om et kutt. OPEC har uttalt at de venter at non-OPEC medlemmer vil kutte 600k fpd. Sålangt har kun Russland sagt seg enige i å kutte 300k fpd så her må andre land trå til og kutte like mye.

Mange børser verden over handler på all time high og markedet generelt er mer positivt. Markedet venter at oljemarkedet blir strammere og at det vil dra prisene oppover. Vi forventer et positivt marked utover, men at den store festen kommer på Oslo Børs når vi faktisk ser bruddet på oljen over $55 og videre.

FRO: Selskapet tilbyr en emisjon på $100m, eller 13,4m nye aksjer til kurs $7,45 eller NOK 62,80 (USDNOK 8,43). Dette tilsvarer en rabatt på 2,1% ifht aksjens sluttkurs på NYSE i går, juster for $0,10 i utbytte. John Fredriksen via Hemen Holding garanterer for emisjonen.

NAS: Selskapet tar levering på det første Airbus A320neo. Det heleide datterselskapet Arctic Aviation Assets (AAA) skal leie ut 12 slike fly til HK express mellom 2016 og 2018. Via AAA har Norwegian ordre på 70 Airbus A320neo og 30 Airbus A321LR.

VALUTA: EUR styrket seg etter ECB kunngjøringen i går i det marked tolket ECB hadde startet nedtrappingen av sine stimulipakker. Det viser seg videre at de skyver nedtrappingen utover på tidslinjen og EUR falt tilbake. Eurosonen er ikke friskmeldt. EURUSD åpner fredagen 1.0615 etter tur 1,0880 i går. USD tilbake i vinnersporet og legger på seg i de fleste kryss, sterk fokus mot neste ukes rentemøte. Positiv børs i USA smitter over til Østen og vi får en sterk avslutting på uka Yen faller med sterkere USD samt flow ut av safe haven. Stigende priser i Kina slår negativt ut for Aud som faller noe tilbake. Yuan også lavere AUDUSD 0,7460 med USDYuan 6,8990. Metallpriser stiger fredag, Nikkel opp sterke 2 prosent, mens Aluminium handler 1.740 Usdt opp 0,9 prosent. Norske KPi kom inn 0,2 m/m og 3,5y/y, mens kjerneinflasjonen -0,1 m/m med 2,6 y/y. Kjerneinflasjonen er noe lavere enn ventet. Oljeprisen hovedfokus for NOK og krona handler noe sterkere, 8,9700 mot EUR og 8,4480 mot USD.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg