Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,68/fat, ned 1,85% siden igår samme tid og ned ca 1% siden Oslo Børs stengte. Oljeprisen har kommet litt ned fra toppnivåene da en del tradere valgte å ta gevinst etter en kraftig åpning mandag. En del aktører sier at oljenprisen fortsatt holder seg sterkt da de er stor etterspørsel etter olje fra Asia og et tilbudskutt fra Abu Dhabi som en del av OPEC avtalen. Abu Dhabi National Oil Company har sagt til kunder at de kommer til å kutte 3-5% av de tre forskjellige oljene de selger. Dette er det første tegnet på at det fysiske oljemarkedet vil bli tightere neste år og at OPEC følger opp. Markedet er veldig klare på shorte oljen om det viser seg at OPEC ikke følger det de har sagt. Her hjemme har Olje- og energidepartementet sendt TFO 2017 på høring. De har med dette startet prosessen med neste års konsesjonsrunde i de geologisk best kjente områdene på norsk sokkel. De at regjeringen utvider leteaktiviteten med 87 blokker på norsk sokkel vil nok møte litt motstand hos miljøforkjemperne.

ALUMINIUM: Kina eksporterte 2,8m tonn primæraluminium i november, noe som tilsvarer en oppgang på 3,8% på årsbasis. Hittil i år er produksjonen ned 0,7% til 28,98m tonn. Aluminiumsprisen har vært sterk den siste tiden og det gjenspeiler seg i kursen på NHY. Vi har vårt kursmål under vurdering da vi kommer til å vurdere estimatene våre for aluprisen utover de neste to årene.

BANK: Unicredit skal hente €13mrd I cash ved å utstede nye aksjer. Formålet med kapitalinnhentingen er å hjelpe med få vekk €17,7mrd av dårlig lån fra balansen, hjelpe til å booste bunnlinjen, og betale utbytte fra 2019.

SAS: Selskapet leverer 4.kvartalstall i dag som var blandet. Omsetningen kom inn på SEK 11 135m mot ventet SEK 10 932m. Driftsresultatet kom på SEK 680m mot ventet SEK 938m. Bunnlinjen endte på SEK 591m mot ventet SEK 693m. De venter videre konkurranse og yield press fortsetter å vise seg utfordrene. Styret anbefaler ingen utbytte på common shares, men SEK 50 for hver preferance share.

VALUTA: Mandagen forløp seg uten store utslag i valutaverden. EUR styrket seg noe, mens USD falt noe tilbake. Vi åpner tirsdagen 1.0630 med USD Index 101.00 Hovedfokus er FEDs rentemøte i morgen og konsensus er et avventende marked før resultatet og pressebrief kommer KL 2000. Arbeidstall fra EU i dag og Inflasjonen fra UK. GBPUSD 1.2680 med EURGBP 0.8390. I Østen faller YEN noe med styrket børs, 115.20 USDYEN. Yuan fall noe og handler 6.90 nivået.

Krona handler i smal range, 8.94-8.98 mot EUR, fokus mot oljeprisen og torsdagens rentemøte. USDNOK 8.4250 og SEKNOK 0.9200

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.