Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,98/fat, ned 2,17% siden i går samme tid og ned 1,93% siden Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall var med på å dra oljeprisen oppover rett etter close på Oslo Børs. Råoljelagrene var ned 2,6mft mot API i forigårs som viste en vekst på 4,7mfat. Vi fikk senere på dagen FED sin renteheving som hjalp godt på å trekke penger ut av oljemarkedet og dro oljen og råvarer generelt sørover.

FED: Den amerikanske sentralbanken gjorde som alle ventet og hevet renten med 0,25pp. Dette ventet markedet, men det som ikke var så ventet var det at FED indikerte tre rentehevinger i 2017 og ikke to hevinger som tidligere indikert samt en rentebane som er litt høyere. Alt kan sees i dot plot. I sirklene ser dere hva FED indikerte på dette rentemøte om rentebanen fremover og de utenfor ringene er fra forrige rentemøte. Her kan man tydelig se at banen er hevet. Det som sendte aksjemarkedet ned i går var nok denne uventet økningen av rentebanen fremover.

SUBC: Selskapet har fått en «sizeable» kontrakt i Nordsjøen. En sizeable kontrakt er på $50-150m. Dvs mellom NOK 1,32-3,96/aksje. En positiv nyhet for en aksje so har fått et par nedgraderinger den siste tiden. Aksjen prises på en PE NTM på 27,65x vs peers 21,24.

STL: Selskapet selger sin oljesandvirksomhet i Canada for inntil CAD 832m til Athabasca Oil. Salget vil utløse en nedskriving av regnskapsmessige verdier på $500-550m eks valutaeffekter. Dette tilsvarer NOK 1,34-1,47/aksje eller 0,86-0,95% fra gårsdagens sluttkurs.

VALUTA: FED leverte som ventet å hevet renten 0,25pp og tydeliggjorde at flere kan komme i 2017 om den underliggende økonomien tilsier dette. Markedet opplevde sentralbanken som mer hawkish enn ventet og sendte USD sterkere. EURUSD under viktige 1,0500 og handler 1,0485. USD Index 102,45. Sterkere USD er negativt for de nye økonomier så flere, derav Saudi hevet også renten for å kompensere. I Østen var børsbildet noe blandet, Kina svekkes, mens Nikkei svakt i pluss. YEN svekkes, 117,70 mot USD med EURYEN 123,40. Yuan handler 6,9350 mot USD. Norges Bank kunngjør sin renteavgjørelse Kl10, konsensus er uendret på renten men flere ser mulighet for en nedjustering av rentebanen. Krona faller noe tilbake med olje. EURNOK 9,0425 med USDNOK 8,6175 og SEKNOK 0,9275. Vi tar med at det også er rentemøte i Sveits og konsensus er uendret negativ rente. En viss spenning til deres syn på CHF kursen og mulig intervenering. EURCHF, 1,0740 med CHFNOK 8,40

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.