Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,45/fat, ned 2,14% siden samme tid igår og ned 1,6% siden Oslo Børs stengte. De offisielle amerikanske oljelagertallene viste en utvikling i forrige uke litt annerledes enn hva API tallene viste. EIA oljelagertallene viste en vekst på 2,3mfat mot API på -4,2mfat. Bensinlagrene viste et fall på 1,3mfat mot API som viste et fall på 2mfat. Destillatene var ned 2,4mfat mot API på ned 1,6mfat. Overall var disse tallene svakere enn hva API målte og sendte oljeprisen sørover. Vi fikk også uttalelser fra Libya om at de kommer til å øke produksjonen de neste månedene med 270k fpd. Det er forventet at OPEC med Saudi i spissen kommer til å motvekte denne økningen da Libya er fritatt for OPEC avtalen om kutt.

Oljeprisen holder seg fortsatt sterkt i et lengre bilde, noe som vi ser på som et styrktetegn i et marked der det kom ut to negative nyheter i går.

VALUTA: USD faller noe tilbake uten store nyheter, EURUSD 1,0445 med USD Index 102,95. CHF holder på siste dagers styrkelse og usikkerhet i Eurosonen på så vel finans som terror gir CHF til safe haven favoritt. EURCHF 1,0700. Gull handler 1,133 USDo så små utslag i denne safe haven favoritten. De fleste metaller tar av noe og handler ned 1 til 2 prosent siden i går. I Østen tar de fleste børser av noe men utslagene er små. YEN handler 117,70 mot USD

AUD og Kiwi sideveis, 0,7230 og 0,6910 mot USD. Riksbanken holdt renten som ventet uendret, men uenighet innad om stimuli varlighet på tidsaksen sendte SEK sterkere etter avgjørelsen og handler høyere i de fleste kryss. EURSEK 9,62 med SEKNOK 0,9410. NOK handler innenfor siste dagers range. Oljeprisen i fokus. EURNOK 9,0570 med USDNOK 8,67 med GBPNOK 10,72 og CHFNOK 8,46.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.