Morgenkommentar


God Morgen

Oljen stengte fredag på $55,53/fat, ned 2,68% siden samme tid i går og ned 4,21% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen falt 4,83% på to timer i går mellom kl 15 og 17. Dette fallet forklares blant annet med at dollaren har styrket seg og at oljeprisen hadde kommet seg så høyt på kort tid slik at frykten for amerikansk skiferoljeproduksjon kan øke. I tillegg til dette har «longtraden» vært veldig populær, da vi så CFTC tallene om at netto longposisjoner for oljen er på 2 års høy.

BWO: Selskapet mottar $250m i oppgjør fra forsikringsselskapene relatert til FPSO Cidade de São Mateus. De har tidligere regnskapsført $160m så de resterende $90m blir regnskapsført i Q4’16, men pengene blir utbetalt i Q1’17. Selskapet har også tidligere tatt nedskrivinger på $160m, men nye beregninger kommer frem til en nedskriving på $140m. Dette gjør at netto positivt for Q4’16 tallene blir $110m eller NOK 951m. Dette tilsvarer NOK 5,14/aksje eller 18,24% fra gårsdagens stengningskurs.

KOA: Selskapet har fått fritak fra en del finansielle krav relatert til lån de har. Dette gjelder kravene om giring og CAPEX begrensninger. Kravene er fritatt frem til 31. mars 2018.

VALUTA: USD tilbake på den sterke siden og handlet igjen godt under 1,04 mot EUR. Det ser dog ut som disse nivåer er vanskelig å holde i det korte bildet ( se chart) men paritet blinker i det fjerne. EURUSD åpner 1,0415 med Index 103,20. Det er fortsatt lite med nyheter så de fleste kryss handler sideveis men liten spenning til t FED slipper referat fra siste møte kl 2000 i aften. Tyrkiske Lire faller dog tilbake på siste måneders uro. CHF holder på siste tids styrkelse og handler i underkant av 1,07 mot EUR. De fleste metaller stiger over natten og GULL handler 1.162 mot USDo. Sink er best i klassen og stiger 1,4 prosent. I Østen har vi stort sett positive børser, Nikkei legger på seg 2,5 prosent og presser YEN lavere. USDYEN 117,95. AUD og Kiwi legger begge på seg og handler 0,7245 og 0,6925 mot USD. Krona fulgte oljeprisen i går og vi så 8,98 testet mot EURO. NOK faller noe tilbake med korreksjonen i oljeprisen og åpner 9,0140. USDNOK 8,66 med SEKNOK 0,9450. Fokus mot oljeprisen også i dag. Første store makro nyhet blir KPI tallene neste tirsdag.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.