Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,72/fat, opp 0,57% siden samme tid i går og ned 0,82% fra da Oslo Børs stengte. OPEC sitt oljetilbud har sunket med 200k fpd til 34,18m fpd. Det er Nigeria som har det største fallet i produksjon, hjulpet av angrep på Nigerias oljeindustri. Saudi Arabia er de som har kuttet nest mest. Dette totalfallet på 200k fpd kommer selv om Irak og Libya har produsert mer. Vi legger til at Nigeria og Libya er fritatt avtalen om produksjonskutt grunnet store produksjonsfall tidligere grunnet konflikt i landene. Vi fikk også de offisielle oljelagertallene som viste en lagerfall for råoljen på -7m fat, ca samme som API dagen før. Destillatene opp 10m fat, ca dobbelt så mye som API og bensinlagrene økte med 8,3m fat og ca dobbelt så mye som API viste. Dette forteller oss at raffineriene har kjøpt masse olje og produsert produkter de legger på lager. Med et slikt kraftig fall i oljelagrene og kraftig økning i «produktlagrene» bør man vente seg tall som ikke er så langt fra nullpunktet videre. Ser man også historisk på det, bør man vente seg en lagerendring som viser mindre fall videre.

DNO: Barclays kutter kursmålet på DNO til NOK 9,6 fra NOK 12 og går fra Overweight til Equal-weight.

NAS: ABG Sundal Coller nedgraderer aksjen til Salg med kursmål NOK 240 fra tidligere NOK 300.

PGS: I går var siste dag for tegningsperioden for reparasjonsemisjonen. De preliminære resultatene viser at de har fått tegninger for 43,6m aksjer, dvs 3,2x overtegnet. Tegningsprisen var på NOK 22,5/aksje.

VALUTA: USD faller noe tilbake. Re-vekting og re-allokering av løpende porteføljer samt PBOC (Public Bank of China)hovedgrunn. Kina og PBOC kjøper Yuan etter en tid med fallende Yuan. USDCHN handler 6,83, Yuan styrkes med 0,8 prosent. (se chart). EURUSD hadde ganske stort utslag i går 1,0480-1,0615. Vi åpner 1,0580 med USD Index 101,70. Dagens arbeidstall fra USA blir viktige og kommer kl 14,30. NFP konsensus 178,000 med arbeidsledighet på 4,7. Gull stiger svakt og har hatt en god uke, 1.175 mot USDo opp fra nivåer under 1,130. Metaller generelt noe tilbake siden i går, men fortsatt i stigende trend. Aluminium 1,695 USDt. I Østen er børsbildet blandet, Shanghai og Nikkei svakt tilbake mens resten legger på seg. USDYEN handler 116,10 med AUDUSD 0,73165 og KIWI 0,7010 så en god avslutning på uka for mange av de «lokale» valutaer. Olje styrer Krona og vi forsetter å handle i siste ukes range, 8,89-9,03. Vi åpner 8,9990 med USDNOK 8,5070 og SEKNOK 0,9428

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.