Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,91/fat, opp 1,03% siden samme tid i går og uendret fra da Oslo Børs stengte. PDVSA sine projeksjoner for 2017 estimerer en oljeproduksjon på 23 års lav. Selskapet har slitt de siste par årene med fallende oljepriser og et land i finansell krise. Problemet er at selskapet sliter med for lite kontanter til å betale leverandører slik at leveransen og produksjon av olje og bensin blir forsinket. Analytikere mener at i forhold til OPEC venter man ikke en 100% compliance på kuttene. I 2009 hadde man en «all time high» compliance på 80% av aktørene.

NHY: Aksjen har hatt en positiv utvikling de siste dagene og i går var aksjen opp i NOK 44,16 på det høyeste. Obama administrasjonen sendte i går en klage til WTO der de blant annet anklager Kina å ulovlig subsidierer aluminiumsbedrifter via billige lån og billig kull, strøm og alumina underminerer de global prisene og dermed bidrar til det store aluminiumsoveskuddet som har gjort at en del vestlige smelteverk må legge ned. Aluminiumsprisen handler nå på $1791. Vårt estimat for året har ligget på ca $1700/tonn.

VALUTA: Markedet venter i spenning på Trumps sine oppstartsplaner og da spesielt skatteplaner. Kutt i bedriftskatt er høyt på forventingslista. USD mot svake siden i siste tids range, 1,0625 med Index 101,40. Det er videre uro rundt. Kinas svake eksport og USA klage på Kinas Aluminiumsubsidier som er hovedfokus. Aluminium handler opp og testet 1800 USDt. I Østen er børsbildet blandet uten store utslag. YEN styrkes med Kina usikkerhet, 114,75 mot USD. AUD flyter videre med råvarepriser, 0,75 mot USD mens Yuan faller svakt tilbake. GBP fortsatt under press men CHF handler sideveis. EURCHF 1,0725. Vi tar med at Rubel styrkes noe med oljeprisen og vi ser 59,30 mot USD. Krona sideveis 9,04-9,09 range, åpner 9,0485 med USDNOK 8,5150. Fokus mot olje.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg