Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,28/fat, ned 2,62% siden samme tid igår og ned 1,47% fra da Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste et lagerfall på 5m fat i forrige uke. Bensinlagrene steg med 9,75m fat og destillatlagrene opp 1,17m fat. Vi ser fortsatt at raffineriene kjører for full maskin i disse tider. Vi ser nå at de store oljeselskapene har blitt mer og mer på kjøpern. Siden sent november har såkalt «big oil» selskaper annonsert 11 potensielle kjøp med verdier per kjøp på over $500m og en totalverdi på $31mrd. Dette er et tydelig tegn på at de store aktørene har mer og mer tro på en innhenting i oljemarkedet. Ser man på annonserte dealer i desember, tilsvarer det ¼ av den totale M&A aktiviteten i 2016.

SRBANK/GJF: Gjensidige solgte i går 10m aksjer i SRBank til NOK 61/aksje. I prospektet ble transaksjonstørrelsen nevnt med en aksjekurs på NOK 62,5. Aksjen stengte i går, før meldingen om salg ko, på NOK 61,50. Så en liten rabatt ble gitt. De uttales at tilbudet var «significantly oversubscribed». Pareto og Arctic stod for bokbyggingen.

LUPE: Lundin melder i sin Q4 rapport at deres investeringsbudsjett for 2017 er på $1,3mrd og øker sine reserveanslag.

NYE KURSMÅL: Yara heves av JP Morgan til NOK 300 fra NOK 275 med nøytralanbefaling. Norsk Hydro blir kuttet av Goldman Sachs til NOK 42 fra NOK 45. DNB blir hevet av UBS til NOK 144 fra NOK 127 med kjøpsanbefaling. Seadrill kuttes til $1 fra $3 fra Deutsche Bank.

VALUTA: Kina og dets administrasjon fortsetter å strekke ut hånden til den Trump og hans menn. USD tar tilbake noe av siste tids fall og handler 1,0645 med Index 101,20. Feds Yellen mer rente «hike» positiv en tidligere sender renten høyere. Safe haven flow stopper litt oppog markedet en smule mer positivt før den viktige innsettelsen i USA i morgen GULL handler ned ca en prosent og handler 1,201 USDo mens YEN svekkes og handler 114,70 mot USDECB har rentemøte i dag, konsensus er uendret på renter og politikk men alltid en viss spenning til pressebrifen. ( KL 14,30) AUD handler opp på positive arbeidstall og positive råvarepriser. AUDUSD 0,7540. Krona handler mot sterke siden i siste tids range og korrullerte ikke helt med oljeprisen i går aften. EURNOK åpner 9,0375 med USDNOK 8,49 og SEKNOK 0,9490.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.