Morgenkommentar


God Morgen

I dag er innsettelsen av Trump. 2017 blir et spennende år, da vi skal se hvordan Brexit, Trump sin politikk, OPEC mm skal utspille seg etter at 2016 var året da vi fikk beskjeden om at ting kom til å skje og de finansielle markedene posisjonerte seg. Oljen handler på $54,23/fat, uendret siden samme tid i går og uendret fra da Oslo Børs stengte. Vi fikk i går de offisielle lagertallene fra USA. EIA tallene viste en lagervekst på 2,35m fat mot API tallene dagen før som viste et lagerfall på 5m. Destillatlagrene falt 0,97m fat mot API på opp 1,17m fat. Bensinlagrene steg 5,95m fat mot API som viste opp 9,75m fat. Så de offisielle tallene viste en litt annen story enn det API viste i forigårs. Dette trakk oljeprisen ned nesten en dollar før den kom litt opp igjen og har ligget ganske flatt siden

Den kinesiske BNP veksten for Q4 viste en bedre vekst enn ventet. Veksten var på 6,8% for kvartalet og årsveksten for 2016 var på 6,7%, drevet av høyt offentlig forbruk og rekordhøye bankutlån. Dette er første gang i løpet av to år at Kina kan vise til en økning i BNP vekst på to år.

NYE KURSMÅL: Aker BP får kursmålet sitt hevet av UBS fra NOK 135 til NOK 155. Jeffries øker kursmålet på Telenor til NOK 141 med hold anbefaling.

VALUTA: Usa stengt i dag for Washington Day og innsettelse av Trump. Spenning til im det kommer signaler om den nye administrasjonens politikk i talen USD faller noe tilbake fra toppen i går og åpner 1,0670 med Index 100.,90 ECB leverte som forventet på deres rentemøte i går. Uendret rente og stimuli-pakker Draghi synliggjorde at rente vil forbli på dagens nivå eller lavere i lang tid og ga få signaler om at nedtrapping av stimuli var på trappene. I Østen har vi en blandet børsdag, Nikkei og Shanghai stiger mens Sydney faller noe tilbake. USDYEN 114,60 med AUDUSD 0,7560. Lite med markedsmover nyheter her hjemmee, NOK handler i range 9,00-9,05 mot EURO. Vi åpner 9,0120 med USDNOK 8,4330 og SEKNOK 0,9445

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.