Morgenkommentar


God Morgen

Vi begynner å bevege oss inn i kvartalsrapporteringssesong nå. De neste to ukene rapporterer disse selskapene av de vi følger:

27.01: Scatec Solar

02.02: DNB, Telenor

Alcoa rapporterer ikveld og det vil påvirke NHY i morgen og gi en guidance på realisert aluminiumspris for Q4.

Oljen handler på $55,45/fat, opp 2,25% siden fredag samme tid og ned 0,2% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen kommer over $55 igjen etter at vi fikk en liten tur nedenom etter rapport fra Baker Hughes om at det ble lagt på 29 rigger forrige uke. Uttalelser fra Iraks oljeminister skaper litt positivitet da han sier han venter en oljepris på $60-65 fat. Vi ser fortsatt at netto long posisjonene øker blant forvaltere.

REC: Selskapet kuttes til Reduser fra Hold hos HSBC og kursmålet kuttes til NOK 1,1 fra NOK 1,3.

DNO: Deres lisenspartner Genel melder at de venter stabil produksjon på Tawkefeltet på 115k fpd i 2017, basert på dagens investeringsnivåer.

VALUTA: Trump uttalte i går store skattekutt og kraftig dereguleringer. Dette skal skape vekst gjennom økte arbeidsplasser og aktivitet internt i USA. En sterk USD er neppe ønskelig og påtroppende finansminister påpeker dette. Ny møter med bilindustrien i dag. Det blir spennende å se på hvilket nivå markedet priser Trump. EURUSD handler 1,0740 med Index 100,20. Metaller faller noe tilbake etter flere dager med stigende kurser, Aluminium på 1,845 USDt, mens GULL handler 1,215 USDo. GBP stiger noe og vi ser 1,2480 mot USD, mens EURGBP handler 0,8610. Høyesterett vil i dag bestemme om Brexit må behandles i Parlamentet og i Overhuset. Forsinkelser i pågående forhandlinger er neppe positivt for Pundet. May har videre uttalt ønske om Kina tur snarlig. I Østen stiger de fleste børser mens Nikkei tar av 0,5 prosent. YEN fortsetter mot sterke siden, safe haven og svakere USD styrer. På berget handler NOK sterkere med oljeprisen og vi tester sterke delen av siste tids range. EURNOK 8,9850 med USDNOK 8,3650 og SEKNOK 0,9460.

Brudd 8,98 nivåer åpner for test 8,90 i EURNOK, hovedfokus er mot oljeprisen

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.