Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,16/fat, ned 0,53% siden igår samme tid og ned 0,81% fra da Oslo Børs stengte. API oljelagertallene viste en vekst på 2,8m fat i forrige uke og dro oljeprisen nedover. I dag kommer til offisielle tallene fra EIA

ALUMINIUM: Alcoa rapporterte kvartalstall for Q4 i går kveld. De leverte en topplinje på $2,54mrd mot ventet $2,46mrd (Reuters poll) og en justert EPS (eks. spesielle deler) $0,14 mot ventet $0,19 (Reuters poll). Dette kvartalet var drevet av en del restruktureringer relatert til utskillelsen av Arconic, men driften kom fortsatt under ventet. Realiserte aluminiumspriser var på $1802/tonn. 50% av Hydro sin aluminium for fjerde kvartal var allerede solgt med en alu pris på $1600/tonn og premium på $315/tonn, ex. Qatalum. Så igjen som kommer nok NHY sin realiserte aluminiumspris være lavere enn det Alcoa klarte å levere. I Q3 rapporten quidet NHY lavere volum, men vi ser nå at de har fått høyere priser enn i Q3. For 2017 estimerer Alcoa et lite tilbudsoverskudd på 0,4-0,8m tonn. Med et overskudd i Kina og et underskudd i resten av verden. Alcoa estimerer en aluminiumspris for 2017 på $1795/tonn og premium på $335/tonn. Kina har i de siste dagene annonsert nedstengning av en del aluminiumsmeltere som har sendt aluprisen oppover. Arctic hever kursmålet for NHY til NOK 49 fra NOK 36 opprettholder holdanbefaling. Man får se an utviklingen i markedet i forhold til Kina sine handlinger rundt smelteverkene, mye av kuttene kommer av at disse smelteverkene driver på kull og fyringsperioder ønsker myndighetene å stenge ned kapasitet for å bekjempe luftforurensing. Disse planene kan komme til på endres etter innspill fra bransjen. Alt i alt kan vi si at det har vært en positiv nyhetsstrøm for Hydro den siste uken. Rapporten var Alcoa tolker vi som nøytral, da topplinjen var bedre enn ventet, EPS svakere og de venter en lavere aluminiumspris utover året enn det vi har sett i januar, men fortsatt en langsiktig bedring ifht det vi har sett de senere par årene.

VALUTA: Den nye administrasjon i USA fortsetter å gi ut nye såkalt Exeutive Orders. Markedet er blandet i troen på effektene men så langt ingen store utslag i markedene. EURUSD åpner onsdagen 1,0715 noe sterkere USD enn vi så tirsdag. Index på 100,40. Vi ser gode PMI tall fra USA og Eurosonene så innkjøper ser lysere på tiden som kommer. I Østen har vi en sterk børsdag og stigende kurser på de aller fleste børser. I Japan stiger eksporten for første gang på 15 måneder og gir bensin til en god børsdag. USDYEN 113,75. AUD faller noe tilbake med fallende råvarepriser, 0,7530 mot USD. I UK bestemte høyesterett at Brexit må behandles i Parlamentet. De ble lite reaksjon rundt dette og

Pundet handler noe sterkere. 1,2500 mot USD, 0,8575 mot EUR og 10,46 mot NOK. Oljeprisen hjalp NOK sterkere i går og vi handlet 8,95 mot EUR. Vi åpner 8,9650 med USDNOK 8,37. Vi ser oljeprisen som hovedfokus for krona også i dag. Det er ellers lite med viktige makro tall

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets and Trading. All Rights Reserved.