Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,48/fat, opp 0,58% siden igår samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. EIA oljelagertallene viste ca det samme som API tallene viste dagen i forkant. Oljeprisen er så å si flat i natt.

PRS: Selskapet er tildelt en kontrakt av Total E & P. Kontrakten varer i 134 dager pluss opsjon på 30 dager. Selskapet uttaler selv at kontrakten er verdt $10m. Dette tilsvarer $0,153/aksje eller NOK 1,267. Det tilsvarer 3,66% fra gårsdagens stengningskurs.

SHIPPING: Fearnleys melder om at ratene for en del shippingsegmenter er stabile og litt ned da aktiviteten har avtatt. I VLGC markedet ser vi at spot-ratene har stabilisert seg , mens i bulk er ratene ned. Dette gjelder for Capsize, Panamax og Supramax. Vi har hatt en kraftig oppgang i selskaper som GOGL, AVANCE og BWLPG i det siste så hvis man ser roligere rater fremover kan det være at en del tar seg en pause der fremover. Avance er opp 26,42% ytd, BWLPG er opp 23,75% ytd og Golden Ocean er opp 18,89%. Vi ser positivt på shipping for året, men får vi et utflating i rater de neste ukene. Kan man få en pause i rallyet her.

NYE KURSMÅL: SEB nedgraderer kursmålet på MHG fra NOK 162 til NOK 145.

VALUTA: Det kan være vi ser første tegn til ett brudd på siste tids kobling mellom børs, renter og valuta. Børs og renter i USA stiger mens USD handler noe svakere. EURUSD 1.0765 med Index 99,80 som synliggjør svakere USD mot mange handelspartnere. GBP stiger, 1.2650, Brexit i fokus mens vi etter en lengre tid ser USDCHF under 100 GULL faller noe tilbake og handler 1.198 USDo mens metaller ellers fortsetter å prises høyere. God børsdag i Østen, YEN handler 113,60 mot USD Krona styrkes med olje og vi ser test av siste periodes topper mot EUR. 8,93 på morgenkvisten. USDNOK 8,3150. Oljeprisen i fokus og om oljeprisen handler høyere bør vi se test 8,90 mot EUR.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.