Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,46, opp 0,23% siden fredag samme tid og opp 0,52% fra da Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste en økning på 3 rigger totalt i USA, med en vekst på 5 oljerigger og et fall på 2 gassrigger. Det totale antall oljerigger er nå på 602, vi har nå snart doblet antall rigger fra bunnivået for under ett år siden. Kina har økt importen fra Saudi Arabia, men har mindre import fra Russland. Nettoimporten basert på disse tallene viser en økning på 473,8k tonn, men en skift til Saudi Arabia fra Russland.

BAKKA: Oppdrettsselskapet leverte tall i dag. Omsetningen kom inn på DKK 868,5m mot ventet DKK 876m. EBIT kom på DKK 349,6m mot ventet DKK 376m. Bunnlinja endte på DKK 555,5m mot ventet DKK 273m. For året kom tallene inn hhv DKK 3 202,7m mot ventet DKK 3 211m, DKK 1 165m mot ventet DKK 1 191m og til slutt bunnlinja endte på DKK 1 339m mot ventet DKK 1 057m. Operasjonelt sett leverte selskapet svakere enn ventet. De guider et volum på 55,5k tonn for 2017, relativt in line med konsensus. Fish Pool sine forwardpris for 2017 ligger på nå på NOK 64,74/kg, noe som tilsvarer DKK 54,43/kg. Basert på marginene Bakkafrost har oppnådd tidligere estimerer vi en Operasjonell EBIT på NOK 1 617m. Dette priser da selskapet i dag til en EV/EBIT 2017 på 10x, at man bør kunne prise selskapet til en EV/EBIT på i hvert fall 11x, noe som gir oss en aksjekurs på NOK 350, en oppside på 10% fra fredagens stengningskurs. Selskapet foreslår et utbytte på NOK 8,70/aksje mot ventet NOK 9,40/aksje. Vi estimerer da at marginene opprettholdes. Får vi noe fokus på marginsvekkelser fremover, vil dette naturligvis være negativt for vårt syn på aksjen. Vi venter en svak utvikling i aksjen og laksesektoren i dag. Mattilsynet har varslet MHG om redusert MTB ved Bukkholmen de neste to årene da de vil hindre overskridelser av lakselus. Lusetallet har vært over grensen flere ganger.

VALUTA: USD tilbake i vinnersporet og stiger på forventninger til Trump og State of the Union tale i morgen. Skatt og reguleringer er hovedfokus, børsbildet i USA er positivt og flow av USD er inn i amerikansk økonomi. EURUSD handler 1.0570 med Index 101,15. I Europa er bildet uendret, geo politikk i hovedsete noe som gir interne forandringer i europeiske renter. Tyske rentespead øker mot de fleste andre euroland, EUR sideveis, EURCHF handler 1.0645 med EURGBP 0,8510. I Østen handler de store børsene mot nedsiden, Nikkei og Shanghai begge ned i underkant av en prosent. YEN styrkes med safe haven flow underbygget at frykt for Trump og begrensinger i handels forholdet til Kina. Nikkel stiger mens resten av metaller handler lavere, Aluminium på 1.880 USDt mens GULL åpner uka 1.258 USDo. AUD og Kiwi uten store utslag, 0,7690 og 0,7210 mot USD. Krona falt noe tilbake med lavere oljepris fredag, vi åpner 8,8420 mot EUR , 8,3670 mot USD og SEKNOK 0,9270. Olje er hovedfokus i forkant av morgendagens valuta salgstall fra Norges Bank

Vi ser under en graf som sammenstiller de forskjellige faktorer som spiller inn på finansmarkedene. Vi kan se her at vi har relativt lav risiko i verden, bortsett fra i den politiske sfæren. Her opplever vi nå en vind der vi har økt nasjonalisme og mindre tiltro til de nåværende styringsorganene. Vi har hatt en Brexit, Trump vant valget i USA, Le Pen stormer frem i Frankrike og vi ser de samme trendene i blant annet Polen, Itala og Hellas. Mange av disse på bakgrunn av at folk i de respektive landene ønsker å «ta tilbake landene sine» fra «globalistene». Dette er naturligvis med på å skape usikkerhet i finansmarkedene, der man hater risiko.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.