Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $56,45, opp 0,8% siden igår samme tid og opp 2% fra da Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste en vekst på 2,5m fat mot ventet 3,1 fat. Bensinlagrene steg med 1,8m fat mot ventet 1,8m fat. Destillatlagrene falt med 3,7m fat mot ventet et fall på 611k fat. Amerikansk oljeimport steg med 274k fpd til 7,7m fpd.

Markedet ventet på at Donald Trump skulle komme med noe mer konkret rundt sin skattereform, Obamacare og infrastrukturinvesteringer i sin tale til kongressen. Han fortsetter i samme lende og sier at han skal gjøre en stor helsereform, brede skattekutt og få til et initiativ der private og offentlige midler til en totalverdi på $1000 mrd skal investeres i å ruste opp infrastrukturen. Han uttaler også at han skal bruke amerikanske industrier i amerikanske utbygginger. Han nevnte for eksempel at amerikansk stål skal bli brukt i byggingen av rørledninger. Dette var vel det mest konkrete man kan trekke ut av talen som kan ha direkte påvirkning på finansmarkedene. Dow Jones endte ned 0,12% og SP500 endte ned 0,26%. Så markedet hadde ingen umiddelbar effekt på talen. Vi venter fortsatt i spenning på skattereform, helsereform og mer detaljer rundt infrastrukturinvesteringer.

ARCHER: Selskapet som er eide 40% av Seadrill utførte i går en emisjon der de hentet inn NOK 840m ved å utstede 84m aksjer til NOK 10/aksje. De sier selv at emisjonen var kraftig overtegnet. Fredriksen tegnet seg til 12,5m aksjer.

ODL: Odfjell Drilling har signert en avtale offshore i Sør Afrika med en verdi på $55m. Dette tilsvarer i norske kroner ca 450m, noe som tilsvarer NOK 2,26/aksje.

VALUTA: De store utslagene uteble etter Trumps tale i natt. USD handler sterkere og vi er nærmer oss viktige 1,0520 nivået mot EUR. EURUSD 1,0545 med Index på 101.70. Børsene i Østen handler mot oppsiden, frykten for handels begrensende tiltak fra USA minsker. Nikkei leder an med 1,45 prosent . YEN faller tilbake, 113,65 mens USDCNH handler 6,8740. GULL faller tilbake med safe haven flow tilbake til markedet, 1.243 Usdo mens resten av metaller legger på seg. Aluminium på 1.925 USDt og Sink 2.848 USDt. Krona handlet lavere med oljeprisen og en nedskalering av NB s valuta salg. (850 mil NOK pr dag i mars). EURNOK åpner 8.8675 med USDNOK 8.4110 og SEKNOK 0,9270. Fokus igjen mot oljeprisen og PMI indeksen som kommer ut Kl 0900.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.