Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,53, opp 0,47% siden igår samme tid og ned 0,22% fra da Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viste en vekst i antall rigger. Antall oljerigger steg med 7 rigger, mens antall gassrigger falt med 5 rigger. Noen analytikere uttaler at Kina sitt mål om «kun» 6,5% vekst kan slå negativt for oljeprisen. I tillegg har uttalelser fra Russland skapt en liten usikkerhet rundt hvor mye de følger opp sine uttalte forpliktelser i å kutte produksjonen.

NEL: Selskapet annonserte for en stund siden at de hadde signert en rammeavtale om flere hydrogrenstasjoner i California. De melder i dag at de har vunnet en kontrakt med H2 Frontier Inc. De forventer at byggingen starter tidlig i 2018. Kontrakten har en verdi på mer enn $1m, noe som tilsvarer mer enn NOK 0,012/aksje eller 0,43% fra fredagens close.

NAS: Selskapet leverte trafikktall i dag som viste en passasjertrafikkvekst (RPK) på 24% å-o-å, en kapasitetsvekst (ASK) på 22% og en fyllingsgrad på 86,3%. Selskapet har slitt med yieldpress ettersom distansene deres har blitt lengre og lengre. Yielden i februar viste 0,32 mot januar på 0,32. Inntekt per setekilometer (RASK) viste 0,28 opp fra 0,27 i januar. Det er positivt at vi ikke får et videre yieldpress på nedsiden. Dette er nok ikke tall som snur den negative storyen om yieldpress, men dette er ikke tall som skal sende aksjen kraftig ned heller.

VALUTA: Eurosonen leverer økt inflasjon i flere regioner og bidrar til tro på at ECB må nedjustere sin stimuli og på sikt justere renter mot oppsiden. I Frankrike falt Pen på siste meningsmåling og alt dette medførte en styrkelse av EUR i de fleste kryss. CHF falt tilbake med Pen og vi ser EURCHF teste 1.0700. I USA signaliserte Yellen igjen fredag at det fundamentale tilsier at renter kan justeres opp. Rentemøte 14/15 mars vil bli første mulighet. USD falt tilbake for styrket EUR, vi åpner 1.0595 med Index 101,50. Metallpriser faller tilbake med lavere produksjonsvekst i Kina og usikkerhet i Asia etter nye rakett oppskytninger i Nord Korea. Aluminium på 1.880 USDt ned 0,5 prosent siden fredag, Bly tar av 1,20 prosent og handler 2.219 USDt. I Østen stiger de største børsene foruten Nikkei som tar av 0,5 prosent. YEN styrkes med børs og flow tilbake til safe haven, 113,65 mot USD og 120,55 mot EUR. USDCNH handler i overkant 6,89. Krona falt tilbake med olje fredag, vi åpner uka 8,94 mot EUR og 8,43 mot USD. SEKNOK 0,9390. Partene i lønnsoppgjøret leverer inn sine krav i disse dager, det kan synes som om oppgjøret blir moderat men høyere enn fjoråret. Ledighets tallene her hjemme kom inn på positive siden fredag så fokus mot NBs rapport fra regionalt nettverk i morgen, inflasjonstall fredag før rentemøte den 16 mars. ( konsensus er så langt uendret rente). I det korte bildet, dvs i dag er olje hovedtema.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.