Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,88, opp 0,63% siden igår samme tid og ned 0,16% fra da Oslo Børs stengte. CERAWeek i Houston startet i går og det kom en del uttalelser i går og det kommer til å komme en del uttalelser utover uken. Russland og Irak sa at det er for tidlig å snakke om en forlengelse av oljeproduksjonskuttet på dette tidspunktet, men Irak er litt mer positiv for a kuttet forlenges. Både Russland og Saudi Arabia sier at oljeprisen kommer til å være mellom $55-60/fat i 2017. Saudi Arabia uttaler også at de ikke ønsker en oljepris i det korte bildet så høyt at det gir grunnlag før videre vekst i amerikansk skiferolje. I dag blir en dag med en del viktige taler. Saudi Arabias oljeminister taler kl 15:50 norsk tid, Robert Dudley, CEO BP Group taler kl 16:25, og kl 19:20 taler OPEC sin generalsekretær Mohammad Sanusi Barkindo.

DNO: Selskapet melder om betaling for Tawkefeltet. Betalingen er på $43,79m. Her er $36,73m for produksjon i desember og $7,06m for etterslepet. Beløpet skal fordeles pro rata mellom Tawkeaktørene, DNO og Genel.

NEL: Spetalen solgte i går 36,4m aksjer til NOK 2,55/aksje. Spetalen har etter transaksjonen ingen aksjer i selskapet. I går var det et stort nedsalg i NEL etter at emisjonsaksjene ble notert på børs. Ikke et godt tegn.

STL: Selskapet uttaler seg på CERAWeek om at innen to år vil skiferolje ha et breakeven nivå på $50/fat. Ved slutten av 2016 var breakeven på skiferolje $66/fat, en 35% forbedring fra året tidligere.

VALUTA: USD tok igjen noe av tapt grunn fra fredag og styrket seg gradvis gjennom mandagen. Et så å si unisont analysekorps er enig om en rente økning i USA neste uke. EURUSD åpner 1.0580 med Index 101.70.

Markedet er mer uenig i om siste måneds økte inflasjon i Eurosonen er ny trend eller blaff. EUR handler sideveis med svakt press på oppsiden, EURCHF 1.0710 med EURGBP 0,8660. Metaller handler lavere, Aluminium på 1.870 USdt med Bly 2.225 USDt, Kinavekst hovedtema. I Østen har vi en blandet børs dag, Nikkei en smule lavere mens Shanghai legger på seg tilsvarende. RBA holdt renten uendret i Australia (som ventet), AUD noe høyere, 0,7615 mens Kiwi handler 0,7000. YEN sideveis, 113,90 mot USD og 120,50 mot EUR. Norges Bank slipper rapport fra Regional nettverk kl 10 og det er en viss spenning til stemningen rundt i kongeriket. Industriproduksjons tall kom kl 0800 og viser positive tall til tross for at årsbasis veksten er negativ. Inflasjon fredag så makro høydepunkter i kø denne uken. EURNOK 8,9885 med USDNOK 8,4910 og SEKNOK 0,9425 så det kan synes som NOK har svekket seg mer enn underliggende tall og oljepris skulle tilsi.

Fokus mot NB kl 10 ( http://www.norges-bank.no/Kalender/2017-03-07-Regionalt-nettverk1/)

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.