Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,70, ned 0,32% siden igår samme tid og ned 0,71% fra da Oslo Børs stengte. API oljelagertall viste en vekst i råoljelagrene på 11,6m fat mot ventet vekst på 2m fat. Bensinlagrene falt med 5m fat mot ventet fall på 1,4m fat. Destillatene falt med 2,9m fat mot et ventet fall på 900k fat. Amerikanske oljeimport økte med 691k fpd til totalt 8,4m fat. I dag for vi EIA tallene kl 1630.

Khalid al-Falih, Saudi Arabias energiminister, talte på CERAWeek i går. Han sier at de internasjonale oljelagrene har sunket saktere enn ventet og at de fortsatt er 300m fat over femårssnittet. På den andre siden sier han at han ser fundamentale forbedringer i oljemarkedet og at kuttene fra en god del produsenter faktisk fungerer, de er fornøyde med effekten sålangt.

SRBANK: Trond Mohn har solgt ca 5,8m aksjer til kurs NOK 65,50. Dette tilsvarer 2,25% av selskapet. Etter salget har Trond Mohn ingen aksjer i banken.

NYE KURSMÅL: Goldman Sachs hever kursmålet i NHY til NOK 60 fra NOK 44; KJØP. Morgan Stanley hever kursmålet på SUBC til NOK 190 fra NOK 160; KJØP.

USD uten store utslag siste døgnet, EURUSD ligger 1.0570 med Index 101,75. Markedet inn i ventemodus, ECB i morgen og FED neste uke blir hovedtemaer. OECD antyder en positiv global vekst i 2017, men kurven er ikke bratt. ECB holder rentemøte torsdag, en viss spenning til videre nedtrapping av stimuli pakker men det forventes at renter holdes uendret. I Østen har vi nok en dag med blandet børsbilde. Fokus mot Nord Korea og siste dagers oppskytninger samt den vedvarende frykt for handels begrensninger. YEN handler 113,70 med EURYEN 120,15. AUD og Kiwi noe lavere hovedsakelig med råvarepriser, 0,76 og 0,6975 mot USD. Krona reverserte noe av siste dagers svekkelse med en god rapport fra regionalt nettverk. Spenning nå mot fredagens inflasjonstall og disse sin eventuell påvirkning på rentesynet. NB kommer med rentebeslutning som penge politisk rapport den 16 mars. EURNOK handler 8,9410 med USDNOK 8,4610 og SEKNOK 0,9385. Intradag fokus mot oljeprisen mens hever vi hodet blir fredag viktig

Fra NB sin regionale rapport;

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.