Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,40, -1,74% siden igår samme tid og +0,89% fra da Oslo Børs stengte. Saudi uttaler i lukkede møter med amerikanske oljeselskaper at OPEC ikke automatisk vil forlenge kuttene sine for å veie opp for økende amerikanske skiferolje. Dette er i takt med guidingen på oljeprisen de har sagt tidligere der de mener en pris oppimot $60/fat for 2017. Mange skiferoljeprosjekter har breakeven rundt dette nivået, og for mye kutt fra OPEC kan fort være med på å dra prisen over dette nivået. Vi legger til at markedsbalansen blir lenger og lenger dyttet utover tidsaksen. Nå estimeres det at vi får en større etterspørsel enn tilbud i Q4 17.

TGS: Det har vært en del innsidekjøp i selskapet. CEO Kristian Johansen har kjøpt 9500 aksjer og har nå totalt 11000 aksjer. CFO Sven Børre Larsen har kjøpt 3000 aksjer og har nå totalt 3600 aksjer. Det har vært noen andre kjøp også, men Katja Akentieva, Senior VP Onshore har kjøpt sine første aksjer og har nå 2000 aksjer. Alle har aksjeopsjoner og Performance Share Units i tillegg.

NYE KURSMÅL: Danske Bank hevet i går kursmålet på NHY til NOK 58 og går fra Selg til Kjøp

VALUTA: Fredagens hovedfokus blir mot de amerikanske arbeidstallene som kommer Kl 1430. Sterke tall og økt arbeidsdeltagelse vil kunne være siste bekreftelse mot en rente økning fra FED til uka. USD handler blandet, sterkere mot YEN, GBP og CHF men tar av litt mot EUR, Index på 101,95. ECB leverte som ventet, dvs uendret på det meste, men oppjusterer vekst og inflasjons målene. EUR har respondert positivt og tatt tilbake noe av tapt terreng. EURUSD åpner fredagen 1.0590 med EURGBP 0,8715 og EURCHF 1.0730. I Østen sluttet børs uka blandet, Nikkei legger på seg 1,45 prosent mens Shanghai slutter marginalt ned. YEN svekkes i de fleste kryss, 115,40 mot USD og 122,20 mot EUR. Metaller og da spesielt Gull faller tilbake, 1.196 USDo er ned gode 30 USD denne uken. Aluminium bryter bildet og handler noe sterkere på 1.885 USDt. SSB leverte rapport i går med lysere utsikter for Norsk økonomi, men dagen var preget at olje og generell styrkelse av EUR. Dagens inflasjonstall fra samme leverandør viser lavere inflasjon enn ventet og gir ikke økt tro på en høyere rentebane når NB møtes til uka. Krona reagerer negativt til tallene, EURNOK 9,11 med USDNOK 8,5975. SEKNOK igjen over 0,95. Fokus i dag mot renter og oljepris.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.