Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,16, -2,37% siden fredag samme tid og -1,31% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen har nå falt 8,32% på en uke. I forrige uke fikk vi se et markedet som kortsiktig mistet troen på en oljeprisen noe nærmere $60. Det var CERAWeek i Houston der mange viktige aktører i oljemarkedet talte, og alle de som hører til på OPEC sin side var veldig passive i hvordan deres produksjonsnivå ser ut etter at denne kuttavtalen går i nå i vår. Her hadde nok en del tradere holdt på posisjonen sine i påvente av positive uttalelser da vi fortsatt ser økt produksjon og økte lagere i USA. Vi er nå opp mot en periode der mange raffinerier er nede for planlagt vedlikehold som kommer til å vare utover, men i slutten av april begynnelsen av mai kommer de til å kjøre på igjen. Så vi bør nok forvente oss videre vekst i lagrene fremover. Gulfkysten i USA har ca halvparten av all raffinerikapasitet i USA og har ser vi at mai er måneden med drastisk fall i planlagte nedstengninger. Vi legger til at Baker Hughes riggtelling viste en vekst på 12 rigger i forrige uke.

RIGG: John Fredriksen kjøper riggen West Mira fra Huyndai for NOK 3,1mrd i sitt private selskap Seatankers. Riggen skulle opprinnelig bygges for Seadrill, men grunnet forsinkelser fra verftet kansellerte Seadrill riggen. Seadrill mottar $170m (det samme som de forhåndsbetalte for riggen) i forlik etter en voldgiftssak i etterkant av kanselleringen. Seadrill tar også en non-cash nedskriving på $44m. Nedskrivingen tilsvarer differansen på kontantbetalingen og verdien West Mira hadde i regnskapet til SDRL. Nedskrivingen tilsvarer NOK 0,75/aksje eller 6,93% fra fredagens close.

Nyoppstartede Borr Drilling med Trøim skal være nær signering av avtale for å kjøpe hele Transocean sin jackup flåte på totalt ti enheter og fem på nybygg, for totalt $1,2mrd. Dette potensielle kjøpet kunne ikke bli bekreftet av kilder i riggmeglingsmiljøet.

VALUTA: USD handler lavere til tross for gode arbeidstall og økt sannsynlighet for høyere rente ved FEDs møte 14/15 mars. I rundspørring fredag svarte over 92 prosent av markedsaktørene at de så at renten ble økt på onsdagens møte. EURUSD handler 1.0710 med Index 100,95. USD holder seg bedre i kryssene mot YEN og GBP så svekkelsene mot EUR kan like mye være resultat av den positive undertonen som ble skapt for EUR etter ECB møtet sist uke. Økt inflasjon og økte vekstanslag har løftet EUR. Den geopolitiske situasjonen i Europa bør dog ikke glemmes, valg i Nederland og Frankrike kan fort skape ubalanse. EURCHF 1.0800 så flow ut av safe haven. EURGBP 0,8760 så Pund faller med Brexit forhandlinger og nye regulative utfordringer. Metaller gjør et byks mot oppsiden i lys av svakere USD, Aluminium handler 1.890USDt, mens Sink er nattes vinner, opp 2.25 prosent. I Østen har vi ett positivt børsbilde hvor de fleste store indekser åpner uka opp, Nikkei 0,16 prosent og Shanghai 0,76 prosent. YEN handler noe lavere mens Yuan omsettes på 6,89 nivået mot USD. AUD og Kiwi tar tilbake noe av siste dagers tapte terreng, 0,7585 og 0,6945 mot USD. Krona fikk seg en trøkk fredag, lavere inflasjon samt fallende oljepris fikk aktørene til å selge seg ut av long posisjoner. Rentemøte hos Norges Bank torsdag og markedet ser økt sannsynlighet for lavere rentebane men har liten tro på kutt i rentene. Regionalt nettverk og SSB tilsier begge at vekst og stemning i norsk økonomi er stigende og således kan fredagens utslag i krona være en tanke overdone. EURNOK handler 9.1625 med USDNOK 8,5575 og SEKNOK 0,9550. 1 Pund koster 10,4670

EURNOK siste året

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.