Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,28, +0,23% siden igår samme tid og -0,29% fra da Oslo Børs stengte. I går ettermiddag var den første ettermiddagen på nesten en uke der oljen ikke ble solgt ned ifht til når amerikanerne kommer på jobb. Vi fikk også uttalelser fra Kuwait sin oljeminister om at de ønsker å forlenge kuttavtalen som går ut i juni. Dette er det første OPEC landet som har uttalt seg positivt til dette sålangt.

Under ser vi oljegrafen de ti siste handelsdagene. De vertikale strekene er når USA børsen har åpnet. Vi ser da at rundt disse tidene + - et par timer på hver side har oljen blitt solgt ned. Vi får API tallene i dag så det blir fortsatt spenning angående oljeprisen.

AKSO: Det begynner å snurre enda mer rykter rundt det mulige oppkjøpet av AKSO til Halliburton. Dette har vært rykter som har surret en god stund. Rangen det guides på av den del analytikere er mellom NOK 60-70. Det må en pris på ca NOK 70,1/aksje til for at staten skal gå unngå tap. Staten eier 30% av Aker Kværner Holding som igjen eier 40,6% av Aker Solutions, så en godkjennelse av Monica Mæland og Næringsdepartementet må til. Statens minstekrav til eierperiode går ut 22. juni i år. Aker Solutions har gått litt over 10% siden det var uttalelser i januar om at Røkke vurderte salg av Aker Solutions.

VALUTA: USD Index tilbake på 101,35 og fokus blir nå mot rente møte som starter i dag og avsluttes med offentliggjøring i morgen KL 19,00. Sterk konsensus for en økning, spenning mot uttalelser og hvordan markedet absorberer en eventuell øking. EURUSD handler 1.0640 med USDCHF 1.0095. Euro reverserer etter den sterke fredagen og vi ser EUR tilbake på nivåer som handlet ved ECB møtet. ZEW indeksen og industri produksjonstall fra Eurosonen i dag KL 11,00. EURCHF 1.0735 med EURGBP 0,8765. Pund fortsatt under press. May fikk medhold rundt veien videre i Brexit samtaler. GBPUSD 1.2140. Inflasjonstall fra Sverige KL 09,30, sterk vekst kan gi press på renter som er historisk lave på – 0,5 prosent. Kina med makro tall som leverer på linje med forventninger Det spekuleres videre i om at BOJ vil kunngjøre at en nedtrapping på stimuli pakkene, start i løpet av 2017. USDYEN 115,10 med EURYEN 122,45. Krona styrket seg gjennom mandagen og tok igjen noe av fredagens ville ferd. Vi åpner 9,1220 med USDNOK 8,5750 og SEKNOK 0,9575. Intradag fokus mot olje, rentemøtet torsdag kommer raskt på agendaen som dagen nærmer seg.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.