Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,54, +0,51% siden igår samme tid og +2,12% fra da Oslo Børs stengte. Det ble en volatil aften i oljeprisen i går. Det kom en OPEC rapport som viste at oljelagrene økte i januar og at Saudi Arabia faktisk hadde økt produksjonen sin, selv om den fortsatt var lavere enn hva de er bundet av i OPEC avtalen. Dette var med på å sendte oljeprisen sørover. API oljelagertallene kom senere som viste et lagerfall på ca 0,5m fat. Samtidig som dette kom Saudi med en sjelden pressemelding der de lover å kutte produksjonen med ti prosent da de er forpliktet til å «stabilisere det globale oljemarkedet». Oljeprisen kom deretter opp mot $51,60 igjen etter da en tur nedenom $50,20.

GOGL: Golden Ocean har inngått en avtale om kjøp av 16 moderne tørrbulkskip med oppgjør i 17,8m GOGL aksjer og overdragelse av $285,2m. Samtidig vil selskapet gjøre en rettet kontantemisjon på $60m. Den totale transaksjonsverdien er på $412,4m. Skipene kjøpes både fra Quintana Shipping og Fredriksen sitt eget selskap Seatankers. Fjorten fra Quintana og to fra Seatankers (Fredriksen).

VALUTA: FED og rentemøte blir dagens store event. Vi får resultatet av todagersmøtet KL 19,00. Konsensus er en økning, spenningen er ordvalg og hvordan markedet absorberer utfallet. USD sideveis siste døgnet og vi åpner onsdagen 1.0625 mot EUR og en Index på 101,40. GBP henter seg inn noe, men fortsatt under press på uklarhet rundt artikkel 50 og Brexit, GBPUSD 1,2220 med EURGBP 0,8695. I Sveits er det rentemøte i morgen, CHF har styrket seg siste døgnet og handler 1.0710 mot EUR. Valget i Holland vil kunne påvirke CHF kursen da valutaen fortsatt er preferert safe haven i Europa. I Sverige kom inflasjonen inn høyere enn ventet, men riksbanken uttaler at dagens politikk opprettholdes, EURSEK 9,5160 med SEKNOK 0,9595. Krona handlet med oljeprisen i går, først mot sterke siden for å svekke seg med lavere oljepris. Vi åpner dagen på gårsdagens nivå da oljepris er tilbake, EURNOK 9.1330 og USDNOK 8.5950 med GBPNOK 10.5035 Vi så nok et positivt anslag for norsk økonomi, denne gangen fra Finasdep. som oppjusterer veksten. Intradagsfokus mot oljepris, men i morgen er det Olsen og NB som er hovedtema.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.