Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,69 -1,39% siden igår samme tid og uendret fra da Oslo Børs stengte. Seks av ti analytikere som Reuters har spurt tror OPEC kommer til å forlenge kuttavtalen i juni. Det er fortsatt en stor drakamp mellom økning av produksjon i USA og kutt av produksjon i OPEC. Vi kan legge til at amerikanske produsenter ikke har lov til å samarbeide om produksjonsnivåer da dette bryter med amerikansk lovgivning.

KVAER: Kværner har blitt tildelt en kontrakt fra Statoil på rundt NOK 5mrd. Kontrakten gjelder på Njord A-plattformen og oppgraderinger som skal skje der. Det var ventet at Kværner ville få denne kontrakten. Positivt og vi venter et lite rally i aksjen i dag.

AKSO: På samme plattform som over har Aker Solutions blitt tildelt en kontrakt på NOK 1mrd. Vi venter en positiv utvikling i aksjen i dag.

NHY: Hydro kommer ut med årsrapporten sin i dag. Ingen nye tall, men de opprettholder sine estimater om en etterspørselsvekst på 3-5% for aluminium. Vi legger til at Deutsche Bank hever kursmålet til NOK 44 fra NOK 43.

BAKKA: Selskapet melder om potensiell ILA på deres lokasjon A-74 Hvannasund Norður. De kommer til å gjennomføre en akselerer slakting noe som medfører at 2017 volumet totalt blir redusert med rundt 2000 tonn laks eller 4% reduksjon. Vi venter da at EBIT faller med like mye og at aksjekursen følger etter i dag.

VALUTA: Euro er siste dagers vinner og forsetter å styrkes i de fleste kryss. Geopolitikk og oppjusterte makrotall trekker i positiv retning. EUR Index ( se chart) har steget 2,5 prosent siden midt februar. I USA har fokus flyttet seg fra renter og makro over til Trump og administrasjonens budsjetter og driftsplaner. Usikkerhet priser USD lavere så markedet avventer mer konkrete tall og gjennomføringsevne. EURUSD handler 1.0770 med USD Index 100,10. Store range bildet er 1.0520-1,0880. Så vel SNB som BOE holde renter og politikk uendret på sine møter torsdag. CHF faller noe tilbake, mens GBP handler sterkere. EURCHF 1.0740 og med mindre geopolitisk usikkerhet gir press på CHF. EURGBP 0,8715 med GBPUSD 1.2360. I Østen faller de største børsene, Nikkei ned 0,4 mens Shanghei tar av 0,97 prosent. YEN, AUD og NZD handler sideveis. Svakere USD hjelper ikke metaller nevneverdig, Aluminium 1.890 USDt med Nikkel 10.180 USDt og Bly 2.245 Usdt. Norges Bank holdt som ventet renten uendret men snakket ned rentebanen og så for seg den lave renten lenger enn tidligere. Siste tids positive makro tall ble tonet ned og markedet oppfattet NB som mer bekymret på tidsaksen enn antatt. EURNOK handlet i range 9,09-9,17 torsdag, vi åpner fredagen 9,1525 med USDNOK 8,5000 og SEKNOK 0,9645

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.