Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $50,70 -2,31% siden igår samme tid og -0,90% fra da Oslo Børs stengte. API oljelagertall kom ut i går og viste en økning på 4,5m fat mot ventet vekst på 2,8m fat. Bensinlagrene falt med 4,9m fat mot ventet fall på 2m fat. Destillatlagrene, som inkluderer diesel og varmeolje, falt med 883k fat mot ventet fall på 1,4m fat. Amerikansk oljeimport økte med 615k fpd til 7,9m fpd. Oljeprisen slår rundt 200 DMA og sliter med å trekke seg ordentlig vekk fra denne. Mange som følger dette glidende snittet. For WTI oljen har vi et annet scenario der kursen sliter med å komme seg over. Så tydelig at WTI oljen er i et mer negativt sentiment enn Brentoljen. Får vi et ordentlig brudd ned på oljen kan det fort komme oss ned rundt $45-46/fat. EIA oljelagertallene kommer kl 15:30 norsk tid i dag, altså før børsen stenger.

BRG: Selskapet vil investere NOK 115m i kapasitetsøkning innen spesialcellulose. Investeringen kommer til å bli ferdig i andre halvår 2018 og kommer til å øke selskapets Ice Bear kapasitet til rundt 60 000 tonn.

VALUTA: Amerikanske renter faller tilbake og en viss uro kan sporers i markedet. Børsene i USA og Asia har også tatt ett steg tilbake. I USA faller de store børsene (Dow, S&P og Nasdaq) mellom en og to prosent. USD svekket seg noe i går men har vært stabil i natt. EURUSD 1.0810 med Index 99,50. Pund i medvind og flere aktører spår høyere kurs nå som Artikkel 50 iverksettes, GBPUSD 1,2500 med EURGBP 0,8655. Usikkerhet gir løft til CHF og Gull, 1.0735 mot EUR og 1.248 USDoz. I Østen faller børsene, Nikkei tar av 2,13 prosent mens Shanghai er ned 0,50 prosent. YEN styrkes med gode makrotall, børser og usikkerhet i regionen. Metaller stort sett uendret siden i går, Aluminium på 1.927 USDt og Sølv på 17,55 USDoz. Oljeprisen ble avvist på 52 USDb i går og falt tilbake, NOK reagerte på samme måte og vi så en svakere krone utover kvelden. AKU arbeidskraftundersøkelsen kom in på 4,2 prosent mens konsensus lå på 4,5 prosent ledighet, positive tall. EURNOK åpne 9,1575 med USDNOK 8,4710 og SEKNOK 0,9625

Fokus mot oljeprisen og rentespread

Amerikanske renter siste periode ;

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg