Morgenkommentar


Oljen handler på $50,85 +0,30% siden igår samme tid og +1,25% fra da Oslo Børs stengte. EIA oljelagertall viste en vekst på 5m fat mot API dagen før som viste en vekst på 4,5m fat. Bensinlagrene viste et fall på 2,8m fat mot API som viste et fall på 4,9m fat. Destillatene viste et fall på 1,9m fat mot API som viste ert fall på 883k fat. Alt i alt, en rapport som ikke beveget markedet mye i seg selv. Oljeprisen kom seg så vidt rundt $50/fat i går, men ble kjapt kjøpt opp igjen. Det kan synes tydelig at det ligger en del kjøpere rundt $50/fat, så med mindre det kommer en hendelse som skal sende markedet ned ser vi på dette som en kortsiktig bunn. Som vi nevnte i går, får vi et ordentlig brudd under $50/fat, ser vi for oss at $45-46 vil åpne seg.

STL: Selskapet har blitt tildelt 13 lisenser i Mexicogulfen etter å ha vært høystbydende i en lisensrunde. Budene avventer nå godkjenning fra myndighetene. Statoil sin produksjon er ventet å doble seg frem mot 2020 og gjør Statoil til en topp 5 produsent av olje fra dypvann.

TRVX: Selskapet Targovax, som er innenfor helsesektoren, noteres i dag på Oslo Børs. Selskapets aksjer har blitt handlet på Oslo Axxess fra juli 2016.

VALUTA: USA avventer kveldens avstemning rundt Trumps helsereform som må godkjennes i kongressen. Helsereformen skal langt på vei erstatte Obamacare. Spenningen er rettet til hvor stor makt den sittende Presidenten har. Markedene har handlet sideveis siden i går, EURUSD 1.0800 med Index 99,45. GBP handler sterkere og gårsdagens tragiske terror handling har således ikke påvirket. GBPUSD 1.2510 med EURGBP 0,8635. CHF styrket seg noe sammen med Gull utover kvelden , 1.0710 mot EUR og 1.248 USDo, safe haven igjen på agendaen etter siste hendelser i London. I Østen handler de fleste børser svak positivt, Nikkei opp 0,18 prosent og Shanghai tilsvarende. YEN mot sterke siden, 111,15. Yuan 6,87 mot USD. AUD handler 0,7660 mens Kiwi 0,7055 mot USD. Krona handlet med litt utslag i går og testet nedsiden da Brent handlet under 50 USDb Vi fikk en reprising utover dagen, arbeidstall og makro viser positive tegn for norsk økonomi så mye av intradag utslagene blir veldig oljefølsomme. EURNOK åpner 9,1405 med USDNOK 8,4650 og SEKNOK 0,9625.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.