Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,49 +1,84% siden igår samme tid og +0,81% fra da Oslo Børs stengte. Tall fra OPEC sin produksjon i mars kom ut i går. Det viser at OPEC øker sin compliance med UAE som kuter mest. Compliance ligger nå på 95%, opp fra 94% i februar. Deler av kuttet har kommet grunnet planlagt nedstengninger og oppgraderinger. EIA oljelagertallene viste en vekst på 0,9m fat, lavere enn hva API viste i forgårs.

OPERA: Selskapet har kapitalmarkedsdag i dag. De opprettholder sitt 2017 mål om en omsetning på $550-650m og en justert EBITDA på $50-70m. De sier at deres medium mål er en omsetning over $1mrd, altså en dobling fra det de venter i 2017, og en 15% justert EBITDA. De ønsker dermed å øke omsetningen samt gjøre driften mer effektiv.

DNO: Selskapet kjøpt tilbake 1,250m aksjer i går til kurs NOK 6,9965. De eier nå 10,95m egne aksjer.

DNB: Standard and Poors endrer utsiktene til DNB Bank fra Stabile til Negative og bekrefter A+/A-1 ratingen. De mener at banken kapitalposisjon er god og vil sikra at banken forblir motstandsdyktig selv om økonomisk risiko skulle forverre seg.

VALUTA: Amerikanske markedet med en positiv undertone. Børsene, renter og USD handler alle mot oppsiden. USD Index 99,90 med EURUSD 1.0750. Ikke uventet er Trump og skissert politikk i høysete og utviklingen her synes være hovedfokus. BNP, arbeidstall fra US i dag, kan bli viktige. UK på vei ut av Unionen, vil tro «shoppy» dager for GBP etter som forhandlinger skrider frem. GBP 1,2440 med EURGBP 0,8650 EURO renter faller noe tilbake og presser EUR mot nedsiden. Metaller fortsetter positiv trend, Aluminium på 1.955 USDt og Sink 2.855 USDt. Gull faller noe tilbake med flow ut av safe haven, 1.250 USDo. I Østen ser vi er blandet børsdag, Nikkei faller 0,86 prosent, Shanghai tar av 1,02 prosent mens Australia opp 0,39 prosent. USDYEN handler 111,15 med EURYEN 119,60. AUD og Kiwi begge noe lavere mot USD. Krona hadde nok en volatil dag i går, 9,15-9,24 i range, styrket seg utover kvelden med den stigende oljeprisen. Detalj handel tall fra Norge kom inn på morgenkvisten, +1 prosent mot konsens på +0,2 prosent noe som igjen underbygger den positive makrobildet her hjemme. EURNOK åpner 9,1550 med USDNOK 8,5100 og SEKNOK 0,9585. I morgen kommer valutasalgstall for april fra noe som ved økning fra mars sine 900m NOK pr dag kan gi positiv flow til NOK.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.