Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,90 -1,12% siden igår samme tid og -0,51% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen litt ned etter vi ser et hopp i Libysk oljeproduksjon. Produksjonen var nede etter at en ukjent gruppe hadde tatt kontroll over en rørledning. Deres oljeproduksjon har steget med 160k fat etter å ha falt til rundt 500k fat grunnet opprørerne.

BAKKA: Selskapet leverte en trading update. De slaktet 13,2k tonn laks noe som var over konsensus. Dette er mye drevet av ILA som gjorde at selskapet måtte slakte en del mer fisk enn ventet. Venter små kursutslag basert på disse tallene.

SDRL: Selskapet er ute med noen uttalelser relatert til restrukturering. De har forlenget forfall på gjeld til en totalverdi på $2,85mrd og fått forlenget en del fritak for lånekrav. Selskapet jobber aktivt med å få i stand en restrukturering, en plan de selv sier sannsynligvis vil inneholde en Chapter 11 (Reorganisering ihht til US Bankruptcy code). Igjen, Seadrill står ovenfor en stor jobb og selv om en løsning kommer vil det nok vær smuler igjen til mindre aksjonærer der ute. Ny deadline for restrukturering er 31 juli. Venter en sterkt negativ børsdag for aksjen.

VALUTA: USA børsene svakt i minus mens USD holder på siste dagers styrkelse. Fokus mot toppmøte mellom Xi og Trump mot slutten av uka. EURUSD handler 1.0660, Index på 100,45. Eksplosjonen i St Petersburg styrket Gull og CHF. Gull handler 1.258 USDb mens EUR CHF er 1.0680. Risk faller tilbake og ikke uventet styrkes safe haven kryss. I Østen er børs bildet blandet, Nikkei faller tilbake, 1 prosent, mens Shanghai stiger noe. YEN på sterke siden, 110,50 mot USD. I Sydney faller børsen 0,21 prosent etter at RBA holdt renten, som ventet uendret på 1,5 prosent. AUD handler 0,7570 mot USD.. Krona mot svake siden tiltross for gode PMI og en rekke av positive makro tall siste perioden. Oljeprisen i fokus. EURNOK åpner tirsdagen 9,1630 med USDNOK 8,5950 og SEKNOK 0,9585

GULL mot USD

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.