Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $55,44 +2,60% siden igår samme tid og +1,43% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen hoppet opp i etterkant av meldinger om at USA har sendt missiler i Syria som svar på bruk kjemiske våpen. Brenten handlet på $56,08 på det høyeste, men kom litt ned i etterkant. Selv om Syria har liten oljeproduksjon kan en eskalering i av krigen i Syria med flere internasjonale styrker øke risikopremien på olje da både Iran og Russland mest sannsynlig vil bli involvert. Ved en eskalering frykter mange at krigen vil påvirke oljefrakt ut fra land i Midtøsten. Vi ser generelt at markedet flyttet penger til mer safe haven.

KID: Selskapet er ute å guider markedet på sine ureviderte inntekter i dag. De melder om en omsetning på NOK 253,9m mot konsensus på NOK 249,2m, altså 1,88% bedre enn hva markedet venter. Basert på de marginene analytikerne ser venter vi en EBITDA på NOK 5,71. Q1 er et lite kvartal så det betyr lite i den store sammenhengen da omsetningen på året ventes til NOK 1,4m altså 5,5x første kvartal. Positive tall som vil fortsette å dra aksjen oppover, en aksje som allerede har bra momentum og positiv utvikling.

KOG: Selskapet har signert kontrakt med det Australske Forsvarsdepartementet til en verdi av NOK 150m for integrasjon av en ny sensorkapabilitet i JSM. Legger vi til grunn selskapets egne totalmarginer for 2016, gir dette oss en bunnlinje på NOK 6,18m eller en EPS på NOK 0,05 noe som tilsvarer 0,04% fra gårsdagens sluttkurs. Bra med kontrakter, men venter ikke den største kursutviklingen basert på disse tallene.

TEL: Selskapet selger 70m aksjer i VEON Ltd (tidligere Vimpelcom). Bookbuilding er satt til $3,75 per aksje, 6,5% under gårsdagens sluttkurs, og bør gi et nettoproveny til Telenor på $259m. Telenor kommer til å ha rundt 346,7m aksjer igjen i selskapet etter denne transaksjonen.

DNB: RBC hever kursmålet til NOK 150 fra NOK 135. Vi fikk i går Jeffries som gjorde det samme, noe vi nevnte i gårsdagens morgenkommentar.

VALUTA: I ventemodus på nyheter fra toppmøte mellom Xi og Trump valgt sistnevnte å vise styrke med ett angrep mot syriske installasjoner som synes skyldige i siste ukens gassmassaker. Amerikanske børser i positivt terreng. USD styrker seg, 1.0650 mot EUR og en index på 100,55. Hovedfokus må rettes mot toppmøte og signaler herifra rundt handel, valuta og Nord Korea. Safe haven fikk seg ett løft med nattes aktiviteter, Gull opp over en prosent og handler 1.267 USDo. YEN og CHF samme, begge valutaer styrkes med usikkerhet og risk off. YEN 110,40 mot USD mens EURCHF er 1.0690. Draghi snakket i går og tydeliggjorde at veien frem fortsatt er lang og balansekunst er viktig. I Østen ser vi er blandet børsdag, Nikkei og Shanghai opp mens Hang Seng og Sydney faller noe tilbake. Yuan handler 6,89 tallet mens AUD faller tilbake, 0,7525 mot USD. Krona handlet nok en dag innen meget smal range (9,16-9,18 ) og appetitten for vår valuta synes fraværende. I dag kom industriproduksjonstall som viser økning på 1,2 prosent og føyer seg inn i en rekke av positive makrotall. Fokus i dag blir mot stigende oljepris . EURNOK åpner 9,1700 med USDNOK 8,6110 og SEKNOK 0,9550

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.