Morgenkommentar


Morgenkommentar 18.04

Oljen handler på $55,29 -0,34% siden igår samme tid og -2,12% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen hadde litt volatilitet i påskeferien og var opp i $56,69 og ligger nå rundt det laveste den har vært siden påsken startet. Oljeprisen faller litt nå på bakgrunn av rapport fra USA som viser til videre økt produksjon. I påsken fikk vi indikasjoner fra OPEC om at de kommer til å forlenge produksjonskuttet, men igjen, ingenting er fastsatt. Det blir spennende å se i de nærmeste månedene hva som skjer når raffinerikapasiteten kommer enda med back online og OPEC muligens kutter. Vi tror at oljeprisen kommer til å vake rundt dette nivået inntil markedet får noen bekreftelser på at det total oljetilbudet til verden minskes.

SSO: Selskapet har sammen med partnere signert en PPA (strømskjøpsavtale) med Egypt på 400 MW. Prosjektets investeringer estimeres til $450m og kommer til å gi inntekter på rundt $60m hvert år i kontraktens 25års levetid. På Q4 rapporteringen meldte Scatec om muligheter i Egypt på 340 MW, så en positiv overraskelse med 400 MW. Ser vi tilbake på marginene Scatec oppnådde i Q4, satt de igjen med rundt 12% i EPS sammenlignet med total omsetning. Bruker vi dette for Egypt gir det oss en årlig EPS på NOK 0,6. Dette tilsvarer 1,6% fra forrige close.

STL: Generalforsamlingen i Statoil er enige om at Scrip utbytte skal fortsettes i 2017. De sier at rabatten ikke skal settes til mer enn 10% av markedskursen. I Brasil ble Statoils oppkjøp av Carcara-feltet fra Petrobas suspendert. Fagforeningen FNP mener at salget skulle foregått i en åpen prosess. Statoul og Petrobas ble i 2016 enige om å kjøpe 66% av lisensen BM-S-8. Transaksjonsverdien var på $2,5mrd.

VALUTA: De amerikanske markeder åpnet i positivt terreng etter noen dager med påskeferie. Alle de store børsene la på seg rundt en prosent mandag. USD handler noe svakere enn men utslagene er minimale. EURUSD åpner 1.0650 med Index 100,20. FED medlem uttalte at neste rente hike var økonomisk sett forsvarlig, mens President Trump uttalte at han synes USD var blitt for sterk. Industri tall i ettermiddag kan gi nye signaler. Den geopolitiske situasjonen har utviklet seg med en negativ undertone, Nord Korea og Syria har begge bidratt til en økt spenning. Tyrkia blir nå en varm potet, politisk og ikke minst som medlem av NATO kan siste dagers utvikling fort bli en vanskelig situasjon. Safe Haven og lavere risk appetitt gir Gull, CHF og YEN økt verdi. Gull handler 1.285 USDo mens EURCHF handler 1.0685 mot EUR. Valget i Frankrike på trappene og økt oppslutning for Pen gir økt spenning og usikkerhet for Eurosonen. I Østen fikk vi en blandet bøs dag, Nikkei stiger mens Shanghai tar av 0,4 prosent tiltross for solide makro tall. YEN styrkes med uroen rundt Nord Korea og handler 109.00 mot USD og 116,05 mot EUR. Metallprisene har falt noe tilbake log AUD handler lavere. Aluminium på 1.945 USDt mens AUDUSD 0,7555. Krona sideveis over påsken uten de store nyheter. EURNOK ligger 9,1145 med USDNOK 8,56 og SEKNOK 0,9510. EURNOK har handlet i range 9,08-9,13 i påske og 9,10 nivået fremkommer som viktig. Fokus mot oljeprisen.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.