Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $54,78 -0,92% siden igår samme tid og -0,62% fra da Oslo Børs stengte. I går fikk vi API oljelagertall som viste lagertrekk for råoljen på 840k fat mot ventet vekst på 1,5m fat. Bensinlagrene steg med 1,4m fat mot ventet fall på 1,9m fat. Destillatene falt med 1,8m fat mot ventet 988k fat fall. Overall tall som vanligvis bør hjelpe oljeprisen oppover, men markedet er tydeligvis negativ til oljemarkedet for tiden. Vi fikk også eksporttall fra Saudi Arabia der tallene viste at Saudi sin februareksport var på 6,96m fpd mot januar på 7,7m fpd, men vi fikk produksjonstall som viste en vekst på 0,25m fpd til 10m fpd fra januar til februar.

Neste uke får vi en del store selskaper på Oslo Børs da Yara, Hydro, DNB, Tomra, Aker BP, Storebrand, Subsea 7 og Norwegian er blant de som leverer. Fokuset kommer fremover til å ligge på kvartalstall og annen nyhetsstrøm kommer til å være marginal.

SUBC: Selskapet handler ex. Utbytte i dag NOK 5/aksje.

NYE KURSMÅL: Deutsche Bank kutter DNB til kursmål NOK 118 fra NOK 120. Credit Suisse tar opp dekning på TGS med outperform og kursmål NOK 225.

VALUTA: Amerikanske børser falt noe tilbake i går hvor fokus var rettet mot selskapenes inntekter. Makro tall kom inn noe under forventningene. USD falt noe tilbake og handler 1.0720 med Index på 99,55. IMF oppjusterer vekstanslag og ser ett mer positivt globalt bilde. Positiv undertone for global handle er etterspurt. I UK valgte Fru May og utlyse nyvalg noe som tok markedet på senga, vi fikk store utslag i GBP intradag. Spekulasjonen rundt avgjørelsen er mange men Brexit og artikkel 50 forsetter som planlagt. GBP åpner sterkere, 1.2820 mot USD og 0,8360 mot EUR. Første runde i det franske valget er rett rundt hjørne, en viss spenning til Pen sin styrke i denne runden, EURCHF 1.0695. I Østen har vi negative børs tall, Nikkei svakt i minus mens Shanghai tar av over en prosent. YEN på sterke siden, hovedfokus mot Nord Korea. AUD ned, 0,7520 etter fall i metallpriser under gårsdagen. Aluminium på 1.907 USDt, Gull handler 1.285 USDo mye styrt av geo-politisk uro. Søvnfull dag for Krona, vi åpner litt svakere i dag med EURNOK 9,1300 og USDNOK 8,52110. SEKNOK 0,9510 og GBPNOK 10,92. Fokus mot oljepris.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.