Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $53,06 -0,41% siden igår samme tid og +0,38% fra da Oslo Børs stengte. Markedet er veldig usikkert for tiden når det kommer til om markedssituasjonen for oljen bedrer seg eller ikke. Fokuset til markedet ovenfor OPEC er produksjonsnivået, men ser vi på global oljefrakt har det økt med 5,8% siden desember, da vet vi ikke hvor mye som sendes via rørledninger. Dette kommer av at produsenter som ikke har kuttet (USA, Norge etc) i likhet med OPEC. Terminkontraktene på oljen indikerer skepsis til om markedet balanseres eller ikke. Forwardkruven har gått fra contango til backwardation for å flate mer ut. Markedet er usikkert og det viser seg også i de kortsiktige svingningene.

PRS: Selskapet oppdaterte markedet i dag med en flåteoppdatering. Selskapet hadde en flåteutnyttelsesgrad i Q1 på 40%.

ORK: Aksjen handles i dag ex.utbytte NOK 2,60/aksje.

DNO: Selskapet har begynt å kjøpe egne aksjer igjen. De har kjøpt 1,1m aksjer/dag de to siste dagene. Selskapet har nå 12,3m egne aksjer.

PGS: Selskapet oppdaterte markedet i går kveld. De venter å rapportere inntekter rundt $155m mot ventet $180,24m, altså 14% lavere og en EBITDA på rundt $30m, $68,17m, 56% lavere enn ventet. De estimerer at ordreboken nå ligger på omkring $340m. Den lave EBITDA er drevet av relativt lav MultiKlientaktivitet i kvartalet. Dette var en skuffende melding fra PGS og vi venter oss en svak utvikling i aksjen i dag.

VALUTA: Positive kvartalstall og hint om ny skattereform sendte USA børsene oppover i går. Rundt en prosent oppgang på samtlige børser. USD styrket seg utover kvelden etter å ha handlet svakere i

Europatid. EUSUSD åpner fredagen 1,0715 med Index 99,75. Europa igjen preget av vold og kontoen for usikkerhet er fortsatt stor. EURCHF handler 1.0700 og press på EURO holder stand innen i første runde av valget i Frankrike. GBP holder på siste dagers styrkelse, 1.2810 mot USD og 0,8365 mot EUR. I Østen stiger de fleste børser og Nikkei legger på seg over en prosent. Shanghai mot strømmen og tar av 0,24 prosent. YEN noe svakere med børs og en noe roligere ord bruk rundt Nord Korea. AUD tar igjen noe av siste dagers svekkelse, 07525 mot USD. Metaller stiger og Aluminium igjen over 1.950 USDt. Gull faller noe tilbake og handler 1.281 USDo. Oljeprisen påvirket korna negativt og vi så nivåer over 9,25 handlet mot EUR i går aften. Makro bildet er positivt, men om oljeprisen tenderer negativt hjelper makro bildet ikke alene kroneverdien. EURNOK åpner 9,2330 med USDNOK 8,6175 og GBPNOK 11.04

Fokus mot olje, igjen.

EURNOK chart

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.