Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,28 -1,47% siden fredag samme tid og +0,65% fra da Oslo Børs stengte. Oljen fortsatt videre ned fredag kveld, men tar tilbake litt tapt grunn i dagens morgentimer. Fredag kom Baker Hughes riggtelling inn og viste en fortsatt vekst i rigger i USA. Dette økte bekymringene for økt amerikansk produksjon og sendte olje sørover. Senere fredag uttalte et OPEC panel, ikke uventet, at produksjonskuttet bør forlenges. Russland sier fortsatt at de ikke har bestemt seg og at en eventuell forlengelse vil bli diskutert med OPEC 24. mai. Per nå viser de offisielle tallene av OPEC følger det de har sagt ifht til produksjonskutt.

NOD: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Omsetningen kom inn på $47,3m mot ventet $47m. Bluetoothenheten hadde en omsetning på $24,34m mot ventet $26,8m. EBITDA kom på $3m mot ventet $2,24m. EBIT på -$72k mot ventet -$38k og tilslutt endte bunnlinja på -$0,329m mot ventet -$0,38m. Selskapet opprettholder guidance fra Q4 rapporten og venter en omsetning for H1’17 på $100-107m, en bluetooth vekst på 30-40% og en bruttomargin på 46-47%. De leverer en topplinjevekst å-o-å på 18,2%, men sliter med å holde kostnadene nede, bruttomarginen er ned -4,9% og fri kontantstrøm er ned rundt 30% fra $9,7m til $6,8m. Ordeboken er opp 134,6% fra omkring $20m til $46m. Tallene som ble levert i dag er relativt in-line med hva markedet ventet. Her må nok selskapet få mer kontroll på kostnadene slik at vi kan se økt topplinje bevege seg nedover i systemet og vise seg i en positiv bunnlinje.

TGS: Selskapet annonserer et 3D multiklientprosjekt utenfor Irland. Området er på 5400 kvkm og er støttet av industrifunding.

VALUTA: I det franske valget er første runde ferdig. Macron og Le-Pen videre, med Macron som vinner og Le-Pen nummer to. Macron er en globalist og støtter Europrosjektet og med en seier til han sålangt får vi en mer risk sentiment og EURUSD handler 1,0850 opp 1,16% siden fredagens close. Mange analyser peker mot Macron som vinner, da flere av de som støttet de andre kandidatene vil bli oppfordret til å stemme på han vs Le Pen. Den norske kronen svekket seg mot Euroen etter en svak oljeutvikling fredag og handler nå på 9,2820. USDNOK handler 8,5530. GBPNOK 10,9300 og SEKNOK 0,9655.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.