Morgenkommentar


God Morgen

Emmanuel Macron vant valget i Frankrike. Mange har pekt på usikkerheten rundt valget som en grunn til volatiliteten i markedet. En del systemtilbydere har også hevet en del marginkrav for sine kunder før valget da man har Brexit og Presidentvalget i USA godt i minne. Dette har nok vært med på å skape kunstige svingninger i markedet da flere har måtte minske sine posisjoner før helgen. Flere amerikanske investorer har også sett på europeiske aksjer som «uninvestable» grunnet usikkerheten rundt flere valg i Europa, og da Frankrike pekt på som det viktigste valget. Futurene i Frankrike og Tyskland indikerer ned ca 0,30% så lite hurrastemning her, og lite som backer de teoriene. Det er ganske tydelig at aksjemarkedet holder seg stabilt uansett og selv med en oljepris som nå har dykket under $50/fat holder Statoil seg. Aksjemarkedet har tro på fremtiden, mens andre markeder svinger opp og ned ganske kraftigere. Oljeselskapene justerer seg til et nytt klima med en lavere oljepris og levere gode resultater. Oljen handler på $49,56 +4,74% siden fredag samme tid og +0,89 fra da Oslo Børs stengte. Baker Hughes riggtelling viser en vekst på seks rigger til nå totalt 703 rigger.

KVAER: Selskapet leverte kvartalstall i dag. Driftsomsetning kom på NOK 1,55mrd mot ventet NOK 1,61mrd. EBITDA kom på NOK 108m mot ventet NOK 123m. Bunnlinja endte på NOK 95m mot ventet NOK 69,5m. Selskapet har en backlog på NOK 10,8mrd mot NOK 6,46mrd i Q4’16. Selskapet skuffer litt med høye kostnader, men er positive fremover og hever outlook for 2017 og venter en omsetning på NOK 7mrd mot NOK 6mrd de guidet om i februar. Dette er nok drevet av en solid ordreinntekt der. Selskapet har en equity ratio som er forbedret fra 44% til 47% fra Q4’16 til nå. Selskapet er solide og med positive utsikter ligger aksjen bra ann. Det store for oljerelaterte selskaper er hva som skjer 25. mai der OPEC skal stemme over en potensiell videreføring av produksjonskuttene. For de som har tro på produksjonskutt, kan denne aksjen være en aksje man kan kjøpe på dipper fremover.

VALUTA: Det franske valget er over, panikken har lagt seg men så langt har ikke siste periodes valutautslag har ikke reversert seg. EURUSD åpner 1.0990 på linje med close fredag. High siden fredag er 1.1022. GBP styrkes, 1.2970 mot USD og 0,8480 mot EUR. UK og Brexit fortsetter med høy temperatur. CHF har svekket seg noe sist uke, men helgens avstemming har så langt gjort lite og safe haven posisjoner intakt, 1.0870 mot EUR. I Østen stiger Nikkei med over to prosent mens Shanghai tar av 0,67 prosent. Sydney opp 0,49 prosent. YEN handler sideveis, 112,75 mot USD og 123,90 mot EUR. AUD faller videre tilbake, 0,7410 mot USD. Metaller faller noe tilbake og vi har igjen Aluminium under 1900USDt. Gull handler på nivå med fredag, 1.230 USDo. Norske makro (industriproduksjon) tall kom inn lavere enn konsensus men ukens hovedtall er inflasjon ( KPI) som kommer onsdag. Krona åpner noe sterkere enn fredag, mye på grunnet oljeprisen, og handler 9,4360 med USDNOK 8,5900 og GBPNOK 11,1380.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.