Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $51,62 +1,33% siden igår samme tid og +2,30% fra da Oslo Børs stengte. Saudi Arabia og Russland er enige om en kuttforlengelse til og med første kvartal 2018. Dvs hvis dette blir stemt igjennom 25. mai har vi ni måneder forlengelse. Novak og al-Falih sier de lover å «to do whatever it takes» for å balansere oljemarkedet og tar dermed Mario Draghi sine ord, som han bruker om å få Eurosonen tilbake i en positiv utvikling. En kilde i OPEC sa i går til Reuters at de globale lagrene på til sjøs har falt med en tredjedel siden starten på året.

NHY: Kinas aluminiumsoutput økte med 10,1% å-o-å til 10,97m tonn fra Jan-Apr. Aluminiumsprisen handler nordover ifht til fredag på $1897/tonn, opp 0,89%. Mange venter at Kina kommer til å justere ned produksjonen sin da aluminiumsmelterne i Kina tar ca 90% av all strømproduksjon fra kullkraftverk. Det er et global press for å kutte i klimafiendtlig strømproduksjon. Disse tallene tyder ikke på at et slikt kutt har materialisert seg enda.

VALUTA: Amerikanske børser sluttet blandet fredag, USD noe svakere men fortsatt på siste tids nivåer. USD Index 99,05. Teknisk sett er EURUSD på viktig nivå men utvikling for USD styres av forventinger om økonomiske forandringer. Skattepakke er hovedtema. EURUSD handler 1.0930

GBP og CHF handler på fredagens nivåer mens EUR Index er uendret på 88,75. I Østen har vi en blandet børsdag. Nord Korea og rakket oppskytning veier mindre enn media oppslag tilsier. Nikkei ned 0,15 prosent mens Shanghai opp 0,27 prosent. YEN svekkes noe men svært begrensede utslag. 113,40 USDYEN, mens EURYEN handler 123,95. Metaller stiger noe i pris og trekker AUD høyere, 0,7400 mot USD. Aluminium åpner uke 1.894USDt mens Gull ligger 1.231USDo. Krona har så langt ikke profitert på den høyere oljeprisen, 9,3500 EURNOK med USDNOK 8,5560 og GBPNOK 11.0425. Handelsoverskuddet stiger, olje inkludert. Fokus i dag mot olje og nyheter rundt en ny avtale rundt produksjon.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.