Morgenkommentar


God Morgen

Oljen handler på $52,03 +0,77% siden igår samme tid og -0,21% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen hadde en positiv dag i går og var over $52,63, men falt ca en dollar ut over kvelden. Det er tydelig at det er spotmarkedet som beveger seg mest på oljen. Vi ser en positivitet i aksjene og andre assets relatert til oljen, men helt andre bevegelser. Ser vi på forwardkurven på oljen fredag 12 mai vs i dag ser vi at differansen er størst de nærmeste par årene, mens fra november 2019 ser vi en kurve som ligger sammen. Faktisk så har den lengre delen av kurven falt sammenlignet med fredag. Med andre ord, markedet er fortsatt positiv med tør ikke å gjøre noen endringer på kurven fremover i tid.

AVANCE: Shippingselskapet leverte tall i dag. Omsetning kom på $29,97m mot ventet $30,3m. TCE earnings kom på $13,1m mot ventet $14,3m. EBITDA kom på $1,96m mot ventet $2,45m. EBIT på $-8,08m mot ventet $-7,63m. Bunnlinja endte på $-13,46m mot ventet $-12,4m. Over hele linja skuffet de markedet litt. Snittraten for Q1 var på $10 505/dag, opp ca $1000 fra Q4. OPEX per dag var på $7528. De ser fortsatt et utfordrende 2017 og begynnelsen av 2018, med et nivå som er lavere enn cash cost break even. Netto kontantstrøm fra operative virksomheter var på $-3,62m. Selskapet har ingen gjeldsforfall før 2020 og en kredittfasilitet på $75m. De har en kontantbeholdning på $64,73m. Selskapet hadde en emisjon tidligere i år, så vi tror ikke selskapet trenger å hente inn noe mer kapital før markedet, i deres øyne, tar seg opp igjen. Litt skuffende tall, men vi venter ingen endringer i estimater hos analytikerne. Snittkursmålet er på NOK 41,76/aksje.

VALUTA: De amerikanske børsene avsluttet mandagen med positive tall, alle børsene opp i underkant av 0,5 prosent. Olje og siste tids fokus på hackerangrep trekker børsene høyere, mens vi avventer mer tunge makro tall, Industriproduksjon kommer senere i dag. USD svekker seg , tester 1.10 mot EUR og vi har Index på 98,65. Teknisk sett ser vi brudd mot oppsiden. EUR fortsetter å styrke seg på makrotall og en avklart geopolitisk situasjon i Europa. Vi ser at ECB og nedtrapping av stimuli vil være neste store steg. Flow av kapital inn i Eurosonen og dagens BNP tall kan forsterke trenden, GBP holder på siste tid styrkelse mot USD, 1,2915. 1.3000 er store nivået markedet følger. Makro bildet viser stigende inflasjon, mye på bakgrunn av svakere Pund. Viktige arbeidstall onsdag vil gi flere svar på utviklingen. CHF handler stabilt rundt 1.0950 og med siste tids utvikling kan CHF oppleves som overpriset. I Østen styrkes de store børsene med olje og råvarer. Nikkei opp 0,25 prosent, Shanghai og Sydney opp rundt 0,2 prosent. YEN styrkes med fallende USD, 113,30 mens AUD stiger med råvarer, metaller 0,7425. Krona handler med Euro styrkelse og får lite hjelp av oljeprisen og makrotall. Stengt i Norge onsdag mens resten av verden er åpne så dette kan gi rom for utslag i vår valuta. EURNOK handler 9.3650 med USDNOK 8.5140 og GBPNOK 11.00

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.