Morgenkommentar


God Morgen

Markedene verden over skjelver etter at Trump trade begynner å visne og markedene tar penger av bordet for å justere risk, etter en lengre positiv periode på børser verden over.

Oljen handler på $52,03 uendre siden tirsdag samme tid og +0,23% fra da Oslo Børs stengte. Mens Norge har spist is, pølser og drukket brus har verden gått sin gang utenfor. På tirsdag kveld fikk vi API og EIA oljelagertall. API oljelagertall viste en vekst på 882k fat olje mot ventet fall på 2,4m fat. Bensinlagrene falt 1,8m fat mot ventet fall på 700k fat og destillatene viste en vekst på 1,8m fat mot ventet fall på 1,1m fat. Dette dro oljen ned til $51. Dette er «uoffisielle» tallene og i går kom de offisielle fra EIA. De tallene viste et «bedre» bildet for oljeprisen enn hva API viste. Oljelagrene falt med 2,36m fat, bensinlagrene falt med 731k fat og destillatlagrene falt med 1,05m fat. Igjen ser vi de offisielle tallene andre uke på rad med fall i alle lagrene, dette gir en fundamental positiv utsikt og bør gi vann på mølla for de som snakker om fundamental bedring. 25 mai skal det stemmes over en OPEC forlengelse, her har Saudi og Russland sagt at de ønsker å kutte til og med Q1’18.

VALUTA: Amerikanske børser, renter og USD faller tilbake med siste dagers uro rundt Trump og den nye administrasjonen. Risk off preger siste dagers bevegelser. Det kan synes som om troen på politiske endringer, da spesielt skatt, er i ferd med å ebbe ut. USD svekkes, Index på 97,50 med EURUSD på viktige 1.150 nivået. (se chart). GBP handler høyere mot USD og 1.3000 nivået er i ferd med å bli testet. EURGBP omsettes 0,8600. CHF preges så langt ikke av USA, EURCHF 1.0930. I Sverige falle SEK med Riksbankens tolking av inflasjonsmålsetting. EURSEK 9,74 og SEKNOK 0,9635. I Østen faller børsene tilbake med uroen i USA, Nikkei ned 1,35 prosent mens Shanghai tar av 0,58 prosent. YEN styrkes med uro og børs mens AUD sterkere på metaller og råvarer samt økt rentespread. 0,7455 mot USD. Metaller handler høyere med fallende USD, GULL tar ett byks mot oppsiden på usikkerhet og safe haven plasseringer. ( se chart) 1.275 nivået viktig. Krona stort sett sideveis i volatilt valutamarked. EURNOK 9,3870 og USDNOK 8,4320 og GBPNOK 10.9200

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.


Siste innlegg
Arkiv
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

© Copyright 2016 Global Assets AS. All Rights Reserved.