Morgenkommentar


God Morgen

Vi mener støyen vi opplevde i markedet i går er en kjøpsmulighet. USA endte i pluss etter det vi mener var nervøse investorer som trakk pengene av bordet tidlig.

Oljen handler på $52,89 +1,65% siden igår samme tid og +1,19% fra da Oslo Børs stengte. Oljeprisen spretter opp nesten to dollar fra gårsdagens lav. Tydelig at det var lite likviditet en periode da oljen falt 70 cent på ingen nyheter. OPEC har de siste månedene hatt mye møtevirksomhet med hedgefond og oljetradere om at kuttene vil hjelpe med å sende oljeprisen nordover. Teknisk mener vi det er motstand rundt $53,50 nivået. Her er både Fibonacci 51,8% nivået, samt en oppadgående trendlinje. Fundamentalt er vi positive videre, men motstand på veien vil det være.

ORK: Orkla har de seneste dagene vært aktive i Danmark og kan vise til to kjøp. På tirsdag meldte de at de har kjøpe 80% av selskapet SR Food A/S og i dag melder de at de kjøper selskapet Riemann Holding. Orkla fortsetter å styrke sin posisjon innenfor BCG segmentet. Partene har blitt enige om å ikke gå ut med pris på noen av kjøpene.

VALUTA: Amerikanske børser endte torsdagen i positivt terreng, USD på svake siden det meste av torsdagen og testet 1.1150. Vi åpner fredagen 1.1110 med Index på 97,70. Lite med makronyheter i dag og støyen rundt Trump har stilnet, i hvert fall midlertidig. GBP brøt igjennom viktige 1.3000 mot USD i går men reverserte i natt og vi handler 1.2955. Valget 8 Juni neste store høydepunkt. CHF ble igjen safe haven og styrket seg gradvis i går. Vi åpner 1.0890 mot EUR og 0,9805 mot USD og 8,6310 mot NOK. I Østen har vi ett blandet børsbilde, Nikkei opp 0,32 prosent mens Shanghai og Sydney svakt i minus. YEN handler sideveis, 111,45 mot USD og 123,80 mot EUR. AUD noe sterkere men små utslag. Svakere USD slå positivt ut for metaller, Aluminium på 1.925 USDt og Sink på 2.550 USDt. Gull faller noe tilbake etter en volatil torsdag. Krona forsetter å handle sideveis, høyere oljepris har så langt ikke matrealisert seg i sterkere NOK. EURNOK handler 9.4040 med USDNOK 8,4610 og GBPNOK 10,9600.

Disclaimer

Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.